Published On: mar, Mar 26th, 2013

Prapad pe soselele orasului. Braila, lovita de a doua ninsoare

Share This
Tags

* Vremea rea din nou si-a facut culcusul la Braila * Viscolul si zapada isi arata coltii, parca mai rau decat la inceputului lui decembrie 2012 *

Nici bine nu am reusit sa iesim din iarna, ca asupra urbei noastre s-a napustit a doua ninsoare. Dar asta nu ar fi fost o problema majora in conditiile in care autoritatile locale ar fi dat ordin ca, imediat ce a dat primul fulg de nea, utilajele de deszapezire sa intre in alerta si sa fie pregatite pentru a actiona in forta pentru curatarea carosabilului. {nsa se pare ca la noi municipalitatea din nou a fost “prinsa pe picior gresit”, la fel ca si-n decembrie. Ca si atunci, iata ca si acum drumurile sunt pline de zapada, iar soferii si pietonii sunt nevoiti sa “inoate” prin straturile mari de nea.

Pentru a se actiona cu utilejele de deszapezire, trebuie sa se plateasca alti bani. Asta pentru ca Primaria Braila a avut incheiate contracte pana la inceputul acestei luni. Deci iata cum administratia locala mai baga mana in visterie pentru a scoate ceva banuti pentru a plati cei 4 operatori.

Zapada deja s-a asternut in straturi considerabile, ajungand la aproximativ 15 cm, iar pe carosabil nici nu s-a aruncat cu material antiderapant, devenind astfel un pericol, pentru ca sub nea s-a format o pojghita de gheata.

“Chiar nu pot intelege de ce nu se face nimic. Iar va fi teroare ca si-n decembrie? Cum sa nu fii pe faza, asta mai ales ca de o saptamana la televizor se tot spune ca vine zapada? Chiar nu le pasa de noi?! Daca lor le este bine, ce mai conteaza soarta noastra?”, a zis o braileanca, ce se chinuia din rasputeri sa mearga prin zapada.

Un alt pieton este la fel de contrariat si nervos pe Primarie, ca nu ridica un pai pentru localnicii orasului.

“Cum e posibil sa <duduie> la stiri ca va ninge in toata tara, iar tu ca Primarie sa nu faci nimic?! Sa intre primarul in ei, sa ii certe, sa ii oblige sa deszapezeasca, nu sa stea degeaba utilajele in garaje, in timp ce noi ne chinuim sa circulam pe strazile orasului”, ne-a zis revoltat un sofer, adaugand ca din cauza stratului destul de mare, se circula ca pe autostrada, bara la bara.

Potrivit Sectiei de Drumuri Nationale Braila, la nivelul judetului nostru s-a actionat cu 7 autoutilaje pe DN 21 Braila – Slobozia, DN 2B Braila – Buzau, DN 22 Braila – Ramnicu Sarat, DN 23 Braila – Focsani si DN 22B Braila – Galati. Vantul bate calm, cu o viteza de 20-30 km/h, iar vizibilitatea este buna, exceptie facand zonele in care viscoleste, unde vizibilitatea este redusa sub 50 m.

Comentarii

comentariu

About the Author

-