Published On: lun, Mar 11th, 2013

Politistii nu se dau batuti. Fac ordine in cafe-baruri si discuteci

Share This
Tags

* De vineri si pana ieri, politistii braileni, impreuna cu jandarmii, au desfasurat ample controale in baruri, discoteci si unitati de alimentatie publica * Actiuni preventive au inceput sa se inteteasca atat la nivelul municipiului, cat si a judetului *

În perioada 8 – 10 martie, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Însuratei si de la sectiile de politie comunale, împreuna cu jandarmii, au actionat în zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

De asemenea, fortele de ordine au actionat în pietele agro-alimentare si târgurile comunale saptamânale. Scopul a fost acela de a proteja populata împotriva actelor sau faptelor ilicite de comert, de a preveni furturilor din auto, precum si a furturilor din buznare, în mijloacele de transport în comun.

“Politistii de la Compartmentele Sisteme de Securitate si Siguranta Publica si Patrulare din cadrul Biroului de Ordine Publica au desfasurat activitati specifice pentru verificarea respectarii reglementarilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor, la societati comerciale asigurate cu paza proprie sau agenti de paza, din cadrul societatilor specializate de paza. Oamenii legii au efectuat controale la 56 de societati comerciale, au legitimat 163 de persoane, dintre care 89 au fost controlate corporal sumar si 12 au fost conduse la sediile de politie pentru verificari, si au verificat în trafic 55 de autovehicule. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 41 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni în valoare totala de 4.265 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite, a OUG nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice, si a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor”, a mentionat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector principal de politie Jenel Sogor.

* Paznici amendati pentru ca aveau, in corp, mai mult alcool decat sange *

În urma controalelor efectuate, un numar de 17 agenti de paza au fost sanctionati contraventional. Asta pentru ca au fost depistati în timpul serviciului, aflându-se sub influenta bauturilor alcoolice sau nu executau serviciul de paza, conform consemnului postului, fiind gasiti dormind în timpul serviciului.

“În dimineata zilei de 10 martie, la orele 9.30, un echipaj din cadrul Biroului Ordine Publica, în timp ce executa serviciul de patrulare, a depistat, în Piata Saraca, din municipiu, o braileanca, in varsta de 39 ani, care detinea, în vederea comercializarii, un numar de 5 pachete cu tigari, pentru care nu avea documente legale. |igarile, în valoare de 55 de lei, au fost ridicate în vederea continuarii cercetarilor. Celei în cauza i-a fost întocmit dosar penal, conform prevederilor Legii nr. 86/2006”, a mai zis purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-