Published On: Soare, Mar 3rd, 2013

Politistii de la Transporturi cu “geana” pe calatori

Share This
Tags

In cursul anului trecut, principala preocupare a politistilor de la Posturile de Politie a Transporturilor Feroviare si Navale a constat in efectuare de ample actiuni de verificare si control. Scopul acestora a reprezentat asigurarea unui climat corespunzator de siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor de natura a leza patrimoniul Companiilor Feroviare si persoanelor care beneficiaza de serviciilor acestora, precum si criminalitatea economico-financiara din sistemul transporturilor.

Potrivit comisarului sef de politie Danut Novac de la Biroul Judetean de Politie Transporturi (BJPT) Braila, au fost organizate si executate 231 de actiuni, 1.066 de controale si verificari in obiectivele, locurile si mediile favorabile comiterii de infractiuni.

“S-au executat 5.247 de patrulari, din care 1.948 au fost efectuate pe trenurile de persoane, 3.258 au fost pedestru, in statiile de Cai Ferate, triaje si platforma portuara si 41 navale. Au fost date 40 de apeluri de urgenta la 112, s-au inregistrat 33 de petitii, toate fiind solutionate. De asemenea, au fost depistati 5 urmariti si 57 minori lasati fara supraveghere, au fost prinsi si predati politiilor teritoriale 6 infractori, 6 comercianti ambulanti, 76 de cersetori si calatori fraudulosi. Acestora din urma li s-au aplicat o suma de 4.034 lei, reprezentand taxe si suprataxe. Au fost constatate 294 de fapte de natura contraventionala, pentru care s-au aplicat amenzi in valoare totala de 55.385 lei, fiind confiscate si bunuri de 16.760 lei. Au fost sesizate 179 de infractiuni, din care 37 de natura economica, 115 judiciare si 27 de alta natura. Politistii de la Transporturi au constatat 120 infractiuni, din care 28 de natura economica, 84 judiciare si 8 de alta natura. Dintre acestea, 36 au fost flagrante, fiind cercetate 103 de persoane”, a declarat comisarul sef de politie Danut Novac.

Comentarii

comentariu

About the Author

-