Published On: mar, Mar 12th, 2013

Amenzi aprige pentru incalcarea legii picnicului, in perioada de Pasti

Share This
Tags

* Cu ocazia sarbatorilor pascale, reprezentantii Garzii de Mediu vor trimite catre administratia locala un document care face referire la gestionarea situatiei din teren * S-a luat decizia ca urmarea a faptului ca majoritatea locuitorilor ies la iarba verde *

Se pare ca odata cu sosirea primaverii, comisarii din cadrul Garzii de Mediu Braila vor avea si mai multa munca de teren. Acest lucru se cauzeaza si sarbatorilor pascale, perioada in care toti cetatenii urbei nostre vor iesi la iarba verde, organizand picnicuri. Reprezentantii Garzii de Mediu considera ca aceste sarbatori nu vor fi foarte fericite pentru ei pentru ca vor fi nevoiti sa mearga pe urma locuitorilor care au lasat cantitati industriale de deseuri, fie pe ape sau in locurile neamenajate, dupa ce au organizat gratarele.

Inca de pe acum, comisarii vor trimite o instiintare administratiei locale, in vederea atentionarii acestora cu privire la aruncarea gunoaielor, la voia intamplarii.

Dupa cum se stie, exista o Lege a picnicului, care a intrat in vigoare pe 27 martie 2012. Actul normativ prevede ca pot fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa. Acestea se vor gasi in parcuri si in zonele limitrofe ale padurilor situate in intravilanul localitatilor.

Amenzi drastice pentru gunoaiele aruncate anapoda

Persoanele care merg la picnic nu au voie sa spele obiectele folosite in apele din vecinatatea zonei speciale amenajate, sa hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele.

“Oamenii sunt obligati prin lege sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent, sa lase locul asa cum l-au gasit, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate, sa respecte bunele moravuri. Pentru nerespectarea prevederilor acestei legi se aplica amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei. La nivelul judetului nostru intampinam mari probleme in ceea ce priveste gestionarea deseurilor, atunci cand vine vorba despre protectia mediului, activitatile de colectare, transport, tratare, valorificare si eliminare a acestora”, a declarat comisar sef de la Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu Braila, Camelia Carmen Popoaca.

Comentarii

comentariu

About the Author

-