Published On: mar, Mar 26th, 2013

Perna potrivita in functie de pozitia in care dormi

Share This
Tags

* Nu orice perna se muleaza pe anatomia corpului sau pe stilul in care dormim * O alegere gresita a acestui accesoriu  va aduce, in timp, la aparitia durerilor de gat si o stare accentuata de oboseala si irascibilitate dimineata *

O perna buna, cea care isi merita investitia, mentine capul si coloana vertebrala perfect aliniate. In afara de acest criteriu important, forma si fermitatea ei trebuie sa se adapteze stilului tau de somn.

Daca dormi pe burta, ai nevoie de o perna de densitate medie, cu ridicare moderata a capului. In cazul in care pozitia ta preferata de somn este pe o parte, atunci cumpara o perna ferma, cu grad inalt de ridicare (astfel incat sa umple spatiul dintre ureche si umar). Daca obisnuiesti sa dormi pe spate, perna ta potrivita este una de densitate mica, cu grad de ridicare redus.

Spuma cu memorie este un tip nou de umplutura, care ofera un suport excelent partii superioare a corpului, insa are o densitate mai dura. Perna din latex este ideala pentru cei care sufera de alergii, deoarece nu atrage acarienii si alti alergeni.

Pernele cu poliester sunt usor de curatat la masina de spalat si foarte ieftine. Dezavantajul lor este acela ca favorizeaza aparitia transpiratiei in timpul somnului si se uzeaza foarte repede. Puful de gasca este cea mai populara umplutura, deoarece rezista mai mult in timp, are o textura pufoasa, nu absoarbe umezeala in interior si nu se supraincalzeste.

Multe perne sunt fabricate din fibre sintetice sau spuma, solutii moderne de umplutura, care sunt usor de spalat si benefice persoanelor care sufera de alergii. Mai exista si modele de perne cu forme ortopedice menite sa indeplineasca diverse nevoi fiziologice ale utilizatorilor, precum cele care usureaza durerile de gat si il detensioneaza.

Pernele ortopedice sunt mai scumpe decat cele obisnuite, intrucat ofera si un efect terapeutic celor care sufera de diverse tipuri de disconfort. Pe piata mai exista si perne speciale pentru inhibarea sforaitului, care corecteaza postura de somn si favorizeaza eliberarea cailor respiratorii.

Un alt aspect pe care este bine sa il ai in vedere este rezistenta pernei pe care o cumperi. Pernele ieftine, cu umplutura de poliester, pot fi utilizate in forma lor optima maximum 12 luni, pe cand o perna umpluta cu puf de gasca rezista perfect pana la 5 ani de utilizare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-