Published On: Soare, Mar 24th, 2013

PDL Braila la Conventia Nationala: Nazare a iesit invingator

Share This
Tags

Delegatia PDL Braila a ales sa il sustina pe Vasile Blaga la sefia partidului, si in ciuda unor opinii divergente din interior, alegerea a fost una inspirata. Decizia PDL Braila s-a suprapus votului acordat de majoritatea membrilor de partid prezenti la Conventia Nationala din 23 martie.

Desi evenimentul a avut loc in interiorul partidului, deputatul Alexandru Nazare a inregistrat un al doilea succes pentru filiala pe care o conduce, dupa obtinerea mandatului de parlamentar.

Vasile Blaga a obtinut un numar de 2344 de voturi, iar Elena Udrea 2014 voturi.

Dupa anuntarea rezultatului final, Alexandru Nazare s-a alaturat invingatorilor pe scena, alaturi de Vasile Blaga, Raluca Turcan, Theodor Stolojan, Andreea Paul si Traian Ungureanu.

O filiala in care sa fie promovati oamenii care au muncit, nu traseistii

Din declaratiile liderilor filialei PDL Braila, imediat dupa incheierea evenimentului din Bucuresti, reiese clar ca urmeaza o “curatare” a partidului, care sa fulmineze cu intarirea organizatiei si redeschiderea usilor acesteia pentru toti cei care se identifica cu valorile si principiile promovate de PDL.

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, ne-a declarat, referitor la ceea ce urmeaza in perioada imediat urmatoare, ca dupa Colegiul Director, in care se va realiza calendarul pentru urmatoarele doua saptamani, se va alege echipa lui Vasile Blaga, iar partidul va fi intarit si pregatit pentru o opozitie puternica.

Marian Fusea, prim-vicepresedinte PDL Braila, a pus accent pe deschiderea partidului si promovarea oamenilor care au muncit pentru partid.

“PDL trebuie sa fie un partid deschis, care sa primeasca in randul lui absolut toti oameni care doresc sa activeze in aceasta organizatie, dar care cu sase luni inainte de alegeri va trebui sa isi inchida portile. Nu trebuie sa mai greseasca, cum a facut-o in anii precedenti, si sa promoveze in functii oameni care nu au trecut pe la partid. PDL trebuie sa promoveze oameni care chiar au muncit, sa nu mai ia oameni de imprumut, din stanga si din dreapta”, ne-a declarat Fusea.

Si presedintele Organizatiei Municipale PDL Braila, Daniel Mitrofan, ne-a precizat ca evenimentul de la Bucuresti a intarit partidul, aratandu-se mahnit de modul in care Elena Udrea a inteles sa se manifeste dupa pierderea competitiei.

“E pacat ca finalul acestui eveniment a fost tulburat de o contestatie care nu isi avea locul. Rezultatul a fost multumitor pentru delegatia PDL Braila, o delegatie care a plecat sa il sustina pe Blaga, desi au existat colegi care au avut alta optiune si si-au exprimat votul pentru motiunea Elenei Udrea. Eu un moment in care renasc sperantele adevaratilor militanti de partid, si nu doar a traseistilor politici care s-au perindat in ultima perioada prin partid. E timpul sa facem ordine in organizatie. Toata lumea si-a spus parerea, dar asta nu inseamna ca trebuia incalcata hotararea Biroului Permanent Judetean”, ne-a precizat consilierul local PDL, Daniel Mitrofan.

Si consilierul judetean Silviu Radu, fost secretar general al PDL Braila, a declarat pentru Infobraila ca partidul trebuie sa renasca, bazandu-se pe membri care au fost alaturi de PDL si la bine si la greu, astfel pregatindu-se pentu o opozitie putenica.

Conventia PDL. “Prin fapte, nu prin vorbe” vs. “Andrele, mopuri, biletele si trasu cu telegondola”

Conventia PDL a fost una extrem de dura si neprevizibila, in ciuda sigurantei manifestate de sustinatorii lui Vasile Blaga. Prezenta lui Traian Basescu la eveniment a fost menita sa intareasca pozitia Elenei Udrea, care s-a axat in discurs si in prezentarea video a motiunii, poate prea mult, pe traseul acesteia in politica alaturi de presedinte. Vasile Blaga a ridicat sala in picioare prin onestitatea discursului, care a dat senzatia unei sinceritati debordante, chiar daca venea din partea unui lider care a pierdut recentele batalii electorale. Omul de partid a invins omul de imagine, iar la sfarsit delegatii prezenti, simtind posibila decizia a taberei Udrea de a contesta alegerile, au indemnat la unitate, reprosandu-i fostului ministru al Turismului ca nu stie sa piarda. Dupa o ora de la incheierea evenimentului a venit si mesajul lui Traian Basescu: Adio PDL, ne despartim definitiv!.

“Astazi avem posibilitatea sa votam viitorul partidului nostru. Este nevoie in fruntea partidului de un leadership credibil, iar credibilitatea vine din voturile oamenilor. Un lucru nu il poate contesta nimeni. Nimeni nu poate contesta ca opt ani de zile m-am batut cu orice adversar politic, am aparat partidul. Partidul are nevoie de un lider curajos care sa se bata cu Ponta, Antonescu si Voiculescu”, a declarat Elena Udrea in fata celor peste 4000 de membri de partid.

Blaga, sigur inca de la inceput pe victoria sa, a vorbit despre reconstructia partidului, facand insa referire, subtil, la echipa care o sustine pe Udrea.

“Trebuie sa reconstruim in multe locuri de la firul ierbii. Avem timp, pentru ca nu mai avem de impartit functii, nu mai sunt mii de Mercedesuri in parcare la Modrogan. Erau pana la statuia Aviatorilor pana acum cateva luni, acum nu mai sunt”, a mentionat actualul presedinte al PDL.

Desi a facut tot ce se putea pentru ca Elena Udrea sa castige sefia partidului, Traian Basescu nu a fost destul de convingator, indemnand incontinuu delegatii sa se gandeasca la istoria partidului pentru a identifica solutia corecta.

“PDL ramane in sufletul meu orice s-ar intampla. Toti ne gasim solutiile viitorului in propria istorie. Eu am avut curaj sa ii zic lui Petre Roman: Petre esti cel mai bun, dar candidez la presedintia partidului. Atunci aveam nevoie de schimbare, iar faptul ca am facut schimbarea la momentul respectiv i-a asigurat PDL-ului aproape zece ani de stat la putere. Nu mai aveti timp, orice amanare va v-a costa. Va doresc sa va gasiti solutia corecta”, a precizat presedintele Basescu.

Dupa incheierea Conventiei, Basescu a transmis un mesaj video prin care a anuntat ruptura definitive dintre el si partid: “Adio PDL.Astazi ne-am despartit definitiv”.

Cel mai bun discurs de la Conventie a fost, de departe, cel al Andreei Paul Vass, sustinatoare a lui Blaga si fost consilier al premierului Emil Boc. Aceasta a atact-o direct pe Elena Udrea, facand referire la imaginea sa publica.

“Vrem unitate, nu mediocritate. Nu avem nevoie de exercitii de imagine, de seductie si abandonare, de promisiuni neonorate si dezonorante. Trebuie sa aratam Romaniei puterea unor arhitecti cu viziune, nu cea a unor carpaci de conjunctura. Esential este ca astazi nu alegem un exercitiu de imagine, mopul sau andrelele, astazi noi alegem solutia pentru a intari o Romanie subrezita de USL. Am si eu un biletel roz. Pe el scrie: Vasile Blaga presedinte”, a mentionat Andreea Paul.

Este de mentionat si discursul lui Gheorghe Stefan, “Pinalti”, sustinator al Elenei Udrea, care a facut niste referiri, pe care multi din cei preenti le-au interpretat si dezbatut.

“Speranta noastra este Elena Udrea. De ce Elena Udrea? Prin televiziunile astea prietene se spune ca Udrea i-a facut telegondola lui Pinalti la Piatra Neamt. Eronat, telegondola mea e facuta in 2007, printr-un credit de la Alpha Bank. Normal ca atunci cand doamna Udrea a venit la Piatra Neamt, ne-am tras impreuna cu telegondola”, asa si-a inceput discursul primarul orasului Piatra-Neamt.

In cele din urma, membrii PDL au decis ca Vasile Blaga sa fie noul presedinte al PDL si astfel sa se rupa irevocabil de presedintele Traian Basescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-