Published On: Soare, Mar 31st, 2013

Pasapoarte mai scumpe de la 1 aprilie

Share This
Tags

* Pasapoartele vor deveni mai scumpe, de la 1 aprilie, odata cu cresterea taxei de emitere a acestor documente * Explicatia este aceea ca, de luni, Compania Nationala “Imprimeria Nationala” va percepe tarife crescute pentru blanchetele pasapoartelor *

Directia Generala de Pasapoarte a anuntat ca doua din tipurile de pasapoarte existente se vor scumpi. Astfel, romanii vor plati mai mult pentru  pasaportul simplu temporar, adica vor da 100 de lei fata de 84 de lei  si pentru pasaportul electronic simplu cu valabilitatea de cinci ani, al carui pret va fi de 270 lei fata de 244 lei.

Cresterea tarifara se aplica, insa, in cazul pasaportului simplu temporar, doar celui cu valabilitate de cinci ani, adulti si minori peste sase ani.

{n schimb, pentru pasaportul electronic simplu in cazul minorilor de pana in sase ani, cu valabilitatea 3 ani, pretul nu sufera nicio schimbare, ramanand de 244 de lei.

De asemenea, vor ramane neschimbate si taxa consulara, de 32 de lei, precum si tariful suplimentar pentru pasaportul simplu temporar, in valoare de 100 de lei.

Pasaportul simplu electronic se elibereaza conform legii in termen de cel mult 14 zile calendaristice, indiferent de valabilitatea sa. Pasaportul simplu electronic, care are valabilitate de un an, se elibereaza in termen de doua ore.

Daca insa taxele sunt platite inainte de 1 aprilie, iar cererea de eliberare a pasapoartelor este inregistrata dupa aceasta data, nu vor fi percepute diferente de pret, cel final al pasaportului va fi cel de dinainte de schimbarile tarifare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-