Published On: Soare, Mar 24th, 2013

Ora Pamantului a fost sarbatorita si la Braila

Share This
Tags

* Evenimentul a inceput la ora 19.00 si s-a incheiat la ora 21.00 *

Ora Pamântului este un eveniment international si organizat în ultima sâmbata a lunii martie a fiecarui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis în atmosfera la producerea energiei electrice. Ora Pamântului consta în stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o ora, în mod voluntar, atât de catre consumatorii individuali cât si de catre institutii si unitati economice.

Braila a dunat aseara mii de oameni pe Platoul Primariei in ciuda frigului de afara. Tinerii care au participat la acest eveniment au dansat si au cantat.

Pe proiectii Jean Michael Jarre, cercetasii Prodemocratia “Artevent” au executat miscarea corpurilor formand un ceas uman. Spectacolul a continuat cu jonglerii de foc si s-a incheiat cu asezarea lampioanelor pe tratuarul din fata Palatului Administrativ.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup international de lobby pentru mediu si cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Ora a Pamântului a avut loc la Sydney, cel mai mare oras din Australia, între orele 19:30 si 20:30 la 21 martie 2007.

Comentarii

comentariu

About the Author

-