Published On: Soare, Mar 10th, 2013

O noua generatie de tineri social-democrati

Share This
Tags

Emotii mari in sanul tinerilor social democrati. Dupa alegerile de la municipiu, a venit randul lui Florin Mija sa predea stafeta la sefia Organizatiei Judetene de Tineret. Sala Tineretului s-a dovedit a fi neincapatoare, pentru sutele de sustinatori veniti din toate colturile judetului sa-si aleaga candidatul. La manifestare a fost invitat sa paticipe si Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Cercetare Stiintifica.

Din prezidiu au facut parte presedintele Consiliului Judetean, Ghorghe Bunea Stancu, primarul Aurel Gabriel Simionescu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Florin Mija, ministrul Mihnea Costoiu, secretarul general al Organizatiei de Tineret, Ioana Cazacu, deputatii Mihai Sturzu, Marian Dragomir si Mihai Tudose.

* Emotii vizibile la predarea stafetei

Dupa o activitate de 12 ani in fruntea Organizatiei de Tineret a PSD Braila, Florin Mija a demonstrat ca familia din care face parte l-a crescut si l-a format pentru a ajunge politicianul de azi. Vicepresedintele CJ a trecut in revista ultimii ani, si a multumit celor care l-au indrumat spre formarea celei mai puternice organizatii de tineret din Braila.

“Timp de 3 ani de zile am functionat dupa un program politic cu cateva actiuni pe care as vrea sa vi le semnalez, o reinventariere a Organizatiei din mediul rural si actualizarea bazei de date si cred ca prin programul de actiuni, pe care l-am propus tinerilor din mediul rural am reusit sa ne facem foarte multi prieteni, am reusit sa intregim echipa. O importanta deosebita, ati avut voi cu totii ca vector de comunicare pentru ca pana la urma cine comunica mai bine cu tinerii decat dumneavoastra! Cine le poate intelege problemele si cine ne poate spune care este starea tineretului! Am demonstrat in 2012 ca PSD este o echipa a generatiilor. Am demonstrat ca echipa si tandemul Gheorghe Bunea Stancu si Aurel Simionescu este o echipa puternica si pe langa ei am castigat si noi, cred ca asta se datoreaza intregii echipe. Iata ca a venit momentul sa predam stafeta, dupa o munca de 12 ani, munca pe care am facut-o cu placere, o munca in care am lucrat cu multe generatii. Am fost onorat sa fac parte din aceasta echipa, atat la nivel local cat si la nivel central, unde am intalnit tineri si colegi minunati, unde am fost respectati si unde am putut sa ne spunem ideile si proiectele. Inainte de a termina acest mandat vreau sa va spun ca opera acestei organizatii sunteti voi, cei din sala care meritati aplauzele mele, ale conducerii partidului, pentru ceea ce faceti si ceea ce sunteti”, a marturisit vizibil emotionat, Florin Mija.

La manifestare au participat 205 delegati dintre care: 58% muncitori ingineri si economisti, 10% profesori si medici, 5% juristi si alti intelectuali iar 27 % elevi si studenti.

Urmasul lui Mija, Adrian Randunica a marturisit ca functia pe care o va ocupa, va fi una ridicata la standarde inalte si spera sa construiasca in continuare o echipa de tineri care sa devina urmatorii politicieni ai Partidului Social Democrat.

“Vreau sa multumesc conducerii PSD Braila, pentru faptul ca sprijina activitatea tinerilor. Si va asiguram ca vom continua sa implementam proiecte pentru tineri, avand tinerii ca solutie pentru viitorul partidului, sa pastram traditia pentru a fi o echipa unita si puternica. Va multumesc domnule presedinte Gheorghe Bunea Stancu”, a declarat Adrian Randunica.

* Speranta, vitalitate si gratitudine in PSD

Ales de curand in fruntea Organizatiei Municipale de Tineret, George Caranica a fost si de aceasta data alaturi de colegul sau de la Judet, asigurandu-l de o buna colaborare in proiectele pe care PSD le va derula.

“Sunt onorat in primul rand ca in acest moment important sunt alaturi de Adrian Randunica, care in primul rand este prietenul meu, alaturi de care am petrecut multe momente importante in cadrul Organizatiei de Tineret, alaturi de care am fost in campanie si in alte activitati din viata Organizatiei de Tineret. In urma cu cateva zile mi-a fost acordat un mandat de presedinte al Organizatiei Municipale de Tineret, un vot de incredere pentru urmatorii doi ani. Vreau sa va multumesc inca o data pentru acest vot de incredere si imi doresc ca alaturi de viitorul presedinte al Organizatiei Judetene de Tineret, sa ducem mai departe proiectele noastre. Imi doresc ca alaturi de Adrian sa ne ridicam la pretentiile si asteptarile Organizatiei din care facem parte”, a declarat presedintele Organizatiei Municipale de Tineret, George Caranica.

Unul din cele mai placute dar si obiective discursuri a apartinu deputatului Mihai Tudose, care a recunoscut ca tinerii sunt motoarele oricarui partid politic. Acesta a tinut sa multumeasca Organizatiei de Tineret pentru munca asidua din cele doua campanii electorale de pe parcursul anului 2012.

“Felicitari in primul rand domnului Adi Randunica. Il corectez pe Florin care vorbea de activitatea lui de 12 ani, activitatea lui este de 15 ani si jumatate dupa calculele mele, era mai mic, cand a venit la tineret. Imi aduc aminde de ultima campanie, cand era frig si ei erau raciti, dar veneau in fiecare zi si stateau alaturi de noi cu un devotament, cateodata demn de o cauza mai buna, de parca candidau ei. Una din caracteristicile loialitatii este reciprocitatea. Ne-ati dat foarte mult, noua, celor din prezidiu, dumneavoastra tinerii si pe principiul reciprocitatii, va suntem, si va sunt, enorm de datori. Acum si totdeauna”, a declarat Mihai Tudose.

Deputatul Marian Dragomir, fost sef al Tineretului, la randul sau, a tinut sa le faca niste cadouri amuzante atat lui Florin Mija, cat si celor doi tineri presedinti. Un baston si o palarie care sa-i ureze bun venit in randul seniorilor, au fost cadourile, primite de Florin, care au starnit rasete in randul tinerilor aflati in sala. Cei doi presedinti au primit la randul lor doua gantere rosii, cu care sa se antreneze pentru noul mandat.

* Oaspeti de seama la alegerile TSD

La manifestare a fost invitat sa participe si Mihai Sturzu, deputat PSD si bun prieten al lui Florin Mija. Tanarul si-a exprimat entuziasmul de a fi din nou in Braila, orasul in care a copilarit.

“Cu totii intram in politica pentru ca vrem sa facem lucruri bune pentru tara noastra, sau pentru ca avem un interes comun si anume de a face bine tarii noastre. Va multumesc pentru ca ma faceti sa ma simt aici, la Braila, ca acasa. Florin Mija este pe buna dreptate o pierdere pentru TSD, imi doresc foarte mult si strang mana celor doi presedinti, Adrian Randunica si George Caranica si va spun ca au foarte multa treaba de acum inainte. Au foarte multa treaba pentru ca TSD inseamna in primul rand o familie. O familie de care a avut grija Florin Mija pana acum, grija cade in sarcina lui Adrian si a lui George. Aveti mare incredere ca tara se va schimba in bine, datorita voua, tinerilor. Avem in Parlament 50 de deputati tineri, avem aproape jumate de Guvern de ministri tineri, iar tara noastra este condusa de cel mai tanar prim ministru, Victor Ponta. Inseamna ca acum, mai mult ca niciodata, oricare dintre noi are sansa sa faca bucatica lui de bine”, i-a incurajat pe tineri Mihai Sturzu, deputat PSD.

Ministrul delegat Mihnea Costoiu si-a manifestat multumirea fata de puterea de care au dat dovada de-a lungul anilor organizatiile de tineret din tara, fiind emotionat la randul sau de sutele de tineri care aplaudau si strigau in cor numele fostului presedinte, Florin Mija.

“Imi amintesc cand am intrat la tineret aveam o problema vesnica cu Mihai Tudose, eu vroiam locul lui si el locul meu si am devenit cei mai buni prieteni, dupa foarte multi ani cu Vali Zgonea si alti colegi, cu care, impreuna astazi formam o echipa. Asta este mesajul cu care am venit si cu care as vrea sa plec de aici, echipa. Cred foarte sincer in echipa. Nu cred in individualism, nu cred in valoarea deciziei unui singur om. Aveti aici la Braila o echipa. La fel de important este ca, toate alegerile din ultimii ani s-au bazat pe tineri. Dati-mi voie sa-i mai aplaudam o data pe tineri, pentru ca este meritul lor, ca unii dintre noi astazi suntem pe aceste scaune”, a declarat ministrul delegat pentru Cercetare Stiintifica, Mihnea Cotoiu.

Ca o traditie, dar si pentru faptul ca sunt in alianta, la manifestare a fost invitat sa ia cuvantul, liderul tineretului din PNL, Cristian Ancuta. Acesta i-a felicitat la randul sau pe cei doi presedinti dar a tinut sa ii ureze lui Florin Mija o cariera politica fructuoasa in randul seniorilor.

“In primul rand vreau sa salut tinerii din Partidul Social Democrat, le doresc succes candidatilor si celor alesi azi. Stim cu totii ca 2012 a fost un an greu, un an din punct de vedere electoral, cu foarte multe campanii, 3 campanii electorale, un an in care tineretul a fost solicitat la maxim. Stim foarte bine ca tineretul este cel mai solicitat intr-o campanie electorala, este cel care pune in aplicare toate actiunile politice. Este o mare onoare pentru mine sa fiu azi in fata dumneavoastra. Vreau sa urez din partea organizatiei PNL Braila, presedintelui Mija Florin, felicitari pentru activitatea depusa ca si presedinte al TSD si in acelasi timp vreau sa ii urez sa intre in randul seniorilor si sa faca si acolo ceea ce a reusit sa faca la TSD”, a declarat Cristian Ancuta, presedintele Organizatiei de Tineret a PNL.

Mainfestarea s-a incheiat cu un concert sustinut de trupa HI-Q, la care au participat atat tinerii cat si conducerea PSD Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-