Published On: mie, Mar 6th, 2013

Noua conducere de la Laminoru ii scoate pe muncitori in strada

Share This
Tags

* Promisiunile deputatului Cristian Rizea, care s-a laudat ca a vorbit cu noua conducere si ca lucrurile vor fi in regula, au fost desarte* Potrivit liderilor de sidicat Constantin Iarca, utilajele de la Laminorul sunt transportate intr-o destinatie necunoscuta, motiv pentru care muncitorii vor sa iasa in strada * Actiunile de protest vizeaza pichetarea sediului Prefecturii Braila, incepind cu data de 15 martie, iar la finele lunii este programata pichetarea sediului Ambasadei Ruse *

“Am realizat ca nu mai avem nicio sansa. Am avut suficienta rabdare sa vedem cum se deruleaza lucrurile aici, in unitate, cu noul patron. Stiu ca s-a facut o proiectie de buget pentru o eventuala reluare a activitatii de productie in uzina si s-a trimis la patron, insa cifrele trecute acolo sunt nerealiste, cu mult costurile reale. E simplu praf in ochi pentru ca pâna la urma, chiar si asa, cu sumele mici, de unde sa aiba patronul 8 sau 9 milioane de euro pentru repornirea activitatii? Intre timp, toti sunt cu ochii pe fierul vechi din uzina pentru valorificare. Ba am mai aflat ca si lotul de teren de la Dunare ar fi fost vândut. Lucrurile sunt clare pentru mine: singura sansa de salvare a uzinei si de asigurare a salariilor este insolventa, drept pentru care vom accelera lucrurile pe aceasta varianta. O parte dintre salariati privesc cu neincredere ideea dar daca amânam lucrurile nu rezolvam nimic. Pâna la urma insolventa inseamna si o sansa de relansare prin implementarea unui plan de reorganizare. Ori poate vine un investitor mai serios, care sa cumpere integral ori pe bucati uzina, dar in niciun caz nu pot asista impasibil cum este dezmembrata la fier vechi”, declara Constantin Iarca.

Presedintele Sindicatului Metal 94, Constantin Iarca, spune ca angajatii si-au pierdut orice speranta legata de redresarea societatii si ca singura sansa de salvare o constituie declansarea procedurii de insolventa.

Laminorul Braila a facut parte din grupul rus Mechel, inainte ca acesta sa transfere actiunile detinute la toate cele cinci combinate siderurgice din Romania catre Invest Nikarom SRL Bucuresti, pentru 230 de lei, o societate apartinand cuplului Olga si Victor Ciumakov.

Comentarii

comentariu

About the Author

-