Published On: lun, Mar 18th, 2013

Adrian Nastase a fost eliberat

Share This
Tags

In aceasta dimineata, fostul premier Adrian Nastase a fost adus la Tribunalul Bucuresti de la Penitenciarul Jilava, pentru ca instanta sa decida definitiv daca admite cererea acestuia de eliberare conditionata.

Tribunalul Bucuresti a decis eliberarea conditionata a fostului prim-ministru, dupa ce acesta a ispasit mai mult de o treime de pedeapsa. Nastase va pleca din inchisoare in cursul zilei de astazi.

“Ati aflat, cred, decizia Tribunalului Bucuresti in ceea ce priveste eliberarea mea conditionata. Ma bucur sa ma reintorc acasa, alaturi de familie si de prietenii mei. Pentru cateva zile, imi voi folosi timpul doar pentru “a respira” libertatea din afara, si pentru a ma gandi la proiecte viitoare. Pe curand! PS. In aceasta perioada, nu voi da declaratii sau interviuri pentru presa”, a scris Adrian Nastase pe blog-ul sau.

Completul de la Tribunalul Bucuresti a reluat in jurul orei 12.00, judecarea recursului facut de Directia Nationala Anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce sedinta a fost suspendata mai bine de doua ore, la cererea procurorului DNA, care a spus ca nu a gasit la dosar documentele care detaliaza activitatile pentru care Nastase a fost recompensat in penitenciar.

Procurorul DNA a sustinut ca a gasit in documentele depuse de avocatii lui Nastase multe nereguli, printre care lipsa stampilei “conform cu originalul” si ca nu intelege cum de a depus apararea lui Nastase dosarul de penitenciar al acestuia, in conditiile in care doar unitatea de detentie detine acest dosar.

La iesirea din sala de judecata, Andrei Nastase, fiul fostului lider PSD, a declarat ca este increzator si ca asteapta decizia judecatorilor.

„Imi doresc din tot sufletul sa-l iau pe tata, in seara aceasta, acasa. Mama nu a putut veni pentru ca se simte rau, insa toti asteptam cu nerabdare sa il strangem in brate”, a mentionat Andrei Nastase.

Comentarii

comentariu

About the Author

-