Published On: mie, Mar 13th, 2013

Mit spulberat. Sportivii nu au cea mai sanatoasa sperma, ci pensionarii

Share This
Tags

* Cinci barbati avand stiluri de viata diferite au fost supusi unor teste de fertilitate *  Potrivit rezultatelor, se pare ca pensionarii se afla pe primul loc in topul fertilitatii, iar sportivii pe ultimul *

Un regim alimentar nepotrivit nu are repercusiuni numai asupra starii de sanatate ci si asupra capacitatii de procreere. Datele statistice releva faptul ca unu din trei cupluri are probleme de conceptie. Aproximativ 35-40% din cauza femeilor, intre 30-35% din cauza barbatilor, restul de 25 de procente din cazurile de infertilitate masculina ramanand fara o explicatie stiintifica.

Pentru a demonstra care este tipul de barbat care garanteaza cea mai buna sperma, cinci barbati cu stiluri de viata diferite au fost supusi unor teste de fertilitate, iar rezultatele au fost surprinzatoare. Se pare ca practicarea unui sport sau o alimentatie echilibrata nu garanteaza calitatea lichidului seminal.

Kester Muller in varsta de 28 ani fumeaza intre 15 si 20 de tigarete pe zi si obisnuieste sa bea destul de des. Desi nu merge la sala de sport, foloseste bicicleta aproximativ 80 de minute zilnic. Rezultatele obtinute la spermograma sunt in parametri normali, daca va continua insa cu acest stil de viata ar putea avea probleme de conceptie pe viitor.

Andrew Jones in varsta de 30 ani a renuntat la fumat cu 2 ani in urma, nu consuma alcool, insa in trecut s-a confruntat cu depresia. Are doi copii si isi doreste inca unul. Rezultatele sale sunt in parametri normali, iar tratamentul pentru depresie nu a avut niciun efect asupra fertilitatii sale.

Jordan Constable, un sportiv de 23 ani nu fumeaza, nu bea, aproape in fiecare zi merge pe bicicleta aproximativ 7 km si se antreneaza pentru maraton. Analizele sale sunt normale, cu exceptia morfologiei spermatozoizilor. Cei cu forma normala au mai multe sanse de fertilizare iar in cazul lui Jordan, doar 2% din spermatozoizi au o forma normala. De vina sunt exercitiile extenuante care afecteaza morfologia spermei.

Nick Antonelli, in varsta de 24 ani nu fumeaza, dar obisnuieste sa bea destul de mult. Alearga de trei ori pe saptamana si practica rugby. Rezultatele sale sunt in parametri normali cu exceptia faptului ca are un numar redus de spermatozoizi, 13 milioane pe ml, in timp ce numarul normal este de 14 milioane pe ml sau chiar mai mult.

Robin George, un pensionar in varsta de 60 ani nu fumeaza, insa obisnuieste sa bea ocazional. Practica yoga si pilates timp de 30 minute in fiecare dimineata. De asemenea, inoata si merge cu bicicleta de cateva ori pe saptamana si are un regim alimentar sanatos bogat in fructe si legume. Rezultatele sale sunt in parametri normali, datorita stilului sau de viata sanatos.

Potrivit acestui studiu, pe primul loc se afla pensionarul, pe locul doi fumatorul, pe al treilea loc se afla adeptul unui  stilul de viata sanatos, pe locul patru este bautorul inrait, iar pe ultimul loc sportivul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-