Published On: mar, Mar 5th, 2013

Misiune de asanare la Baldovinesti

Share This
Tags

* O echipa pirotehnica a realizat o misiune de asanare a terenului de munitie din satul Baldovinesti * Interventia a fost ca urmare a unei sesizari primite de la un localnic care a descoperit un proiectil exploziv *

Ieri, in jurul orelor 18.45, echipa pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata pe un teren arabil din satul Baldovinesti, unde un satean care se afla cu ovinele la pasunat, a  descoperit un proiectil exploziv calibru 76 mm.

“Munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in siguranta, ulterior va fi distrusa in poligonul de specialitate. In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale”, a declarat lt.col. Stefan Stoian, purtator de cuvant al ISU Braila.

Reprezentantii ISU dau o serie de sfaturi pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite. Se interzice atingerea munitiilor cu mana sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul si introducerea munitiilor in diferite incaperi sau locuinte; comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase; lovirea sau miscarea munitiilor gasite in pamant sau la suprafata; introducerea munitiilor in foc; topirea elementelor metalice ale munitiilor; taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura; folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii in scopuri artizanale; demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joaca, de catre copii, a elementelor de munitie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-