Published On: joi, Mar 7th, 2013

Minorii privati de libertate de la Tichilesti au confectionat martisoare in cadrul proiectului “Martie – Luna Martisorului”

Share This
Tags

* In perioada 1 – 8 martie, Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, prin Serviciul Educatie si Asistenta Psihosociala, cu sprijinul colaboratorilor constanti ai institutiei au organizat proiectul “Martie – Luna Martisorului” *

Seria de manifestari dedicate simbolului feminitatii si al renasterii, a debutat la 1 martie cu expunerea martisoarelor, a felicitarilor si a altor obiecte decorative realizate de catre persoanele private de libertate in sala destinata primirii vizitatorilor. In aceasta perioada toti minorii si tinerii care au fost vizitati de mame, rude sau prietene au avut posbilitatea sa le ofere acestora cate un martisor. Obiectele expuse, felicitarile si handmade-urile, au fost confectionate de minori in cadrul atelierelor ocupationale si au fost realizate prin tehnica numita Quilling in care se utilizeaza fasii de hartie colorata asamblate cu multa migala si atentie.

Serviciul Umanitar pentru Penitenciare are o colaborare indelungata cu P.M.T. Tichilesti, concretizata in programe si activitati derulate in scopul educarii si reintegrarii sociale a persoanelor aflate (eliberate) in (din) detentie.

In ziua de 3 martie, un grup de cinci tineri clasificati in regim de executare deschis, insotiti de preotul capelan al unitatii, a vizitat maicutele de la Manastirea “Sfantul Pantelimon” din Lacu Sarat. Tinerii au oferit martisoare maicutelor si au primit iconite sfintite si binecuvantarea monahiilor.

Miercuri, 5 martie, un grup de persoane private de liberate a sustinut la clubul cadrelor in fata personalului feminin al unitatii un minispectacol, prilej de a oferii martisoare si felicitari,  modalitate prin care tinerii au dorit sa-si exprime recunostinta fata de cele care ii sprijina si ii indruma zi de zi.

Activitatile programului se vor finaliza pe 8 martie printr-o vizita la Caminul pentru persoane varstnice „Lacu Sarat”. Un grup de minori si tineri va prezenta un montaj literar artistic si va oferii martisoare doamnelor din cadrul caminului.

“Acest proiect doreste sa faca un pas inainte in ceea ce priveste motivarea persoanelor private de libertate prin implicarea in activitati de realizare si oferire de martisoare, precum si in sensul sensibilizarii membrilor comunitatii fata de nevoile persoanelor aflate in detentie si a informarii cu privire la activitatile practice si educative pe care le desfasoara minorii si tinerii in penitenciar”, a declarat Ionel Dinca, purtatorul de cuvant al PMT Tichilesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-