Published On: mar, Mar 12th, 2013

Ministrul Sanatatii: DSP si CAS judetene, desfiintate in urmatoarele zile

Share This
Tags

UPDATE: Cele 42 de DSP-uri vor fi transformate in 8 directii regionale * Ramane de vazut ce se va intampla cu cei aproximativ 8.000 de angajatii ai DSP-urilor si CAS-urilor care urmeaza sa fie desfiintate * O parte dintre ei îsi vor pierde locurile de munca *

Restructurarea aparatului birocratic din Directiile de Sanatate Publica judetene si Casele de Sanatate judetene este una dintre solutiile Ministerului Sanatatii la solicitarea premierului Victor Ponta de a reduce cu 15% cheltuielile de personal si cele cu bunuri si servicii.

Eugen Nicolaescu a precizat ca masura desfiintarii Directiilor de Sanatate Publica judetene si caselor de asiguari de sanatate publica judetene va aduce economii la buget, iar banii economisiti vor ajunge astfel la pacienti prin programele nationale de sanatate, spune el.

“Eu azi la discutia cu pacientii am vrut sa trag un semnal de alarma pentru pacienti, dupa cum stiti se sarbatoreste saptamana pacientilor si eu cred ca ei trebuie sa stie ca autoritatile cauta resurse suplimentare prin care sa le asigure o finantare ma buna a sistemului(…)Eu stiu ca dizolvarea acestor institutii vechi de 65 de ani creeaza panica, eu stiu asta dar nu cred ca asta este important. In cateva zile va aparea si proiectul de lege, dupa aceea vom incerca sa facem toate celelalte corelatii cu hotarari de Guvern si ordinul de ministru. O parte din atributii vor trece catre Consiliile Judetene iar restul activitatilor vor fi preluate de Directiile Regionale”, a declarat astazi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

In zilele urmatoare este asteptat ca Ministerul Sanatatii sa emita un proiect de lege si apoi sa fie pus in dezbatere publica. Ministrul Nicolaescu a tinut sa precizeze ca are prijinul Guvernului privind aceste masuri.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat, marti, ca directiile de sanatate publica judetene si casele de asigurari de sanatate publica judetene vor fi desfiintate in urmatoarele zile.

Nicolaescu a precizat ca masura desfiintarii directiilor de sanatate publica judetene si caselor de asiguari de sanatate publica judetene va aduce economii la buget.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca 2013 va fi anul marilor schimbari în sanatate, precizând ca are sprijin politic pentru masurile care vor fi luate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-