Published On: lun, Mar 11th, 2013

Ministrul Educatiei indeamna parintii sa isi asume rolul de formatori

Share This
Tags

* Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, impulsioneaza parintii si mass-media sa-si asume responsabilitatea de „agenti de formare” pentru elevi *

Ministrul Educatiei, a declarat, vineri, 8 martie, ca pe langa minister, parintii si mass-media sunt chemati sa isi asume rolul de formatori pentru copii si, implicit, responsabilitatile care deriva de aici. Afirmatia a fost facuta in cadrul dezbaterii organizate de Consiliul National al Audiovizualului, „Nu va uitati copiii la TV – Vezi ce vede copilul tau”.

“Asa cum releva studiile in domeniul educatiei, „agentii de formare” isi impart influenta diferit. Pana la 7 ani, cea mai mare importanta o au parintii, iar intre 7 si 11 ani spatiul media, pentru ca de la 17 ani anturajul sa fie dominant in constructia lor sociala si personala. Acesta este un motiv pentru care politicile educationale care ii vizeaza pe elevi si masurile care tin de siguranta lor trebuie sa se bazeze pe principiul transversalitatii”, a afirmat Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei a aratat ca institutia pe care o reprezinta intretine un dialog constant si constructiv cu toti factorii implicati, asociatiile de parinti, elevii, sindicatele, societatea civila. De asemenea, Remus Pricopie a lansat ideea reluarii unei intelegeri pe care ministerul a avut-o, in 1999, cu reprezentantii institutiilor mass-media privind protectia minorilor in cadrul materialelor de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-