Published On: mie, Mar 6th, 2013

Mini-vacanta de Pasti

Share This
Tags

* Zilele de 2 si 3 mai, declarate ZILE LIBERE *

Guvernul va declara zilele de 2 si 3 mai 2013 drept zile libere, conform unui proiect de hotarare introdus pe ordinea de zi a sedintei de miercuri. Proiectul de act normativ a fost intrdus pe lista documentelor care ar putea fi aprobate, astazi, de Guvern.

Asociatiile investitorilor din turism au cerut Guvernului sa declare zilele de 2 si 3 mai din acest an drept zile libere, pentru ca Ziua libera de 1 Mai sa fie legata de Sarbatoarea de Paste, din 5 mai.

Guvernul leaga 1 Mai, care cade anul asta miercurea, de Sarbatoarea Sfintelor Pasti, din 5-6 mai, prin declararea zilelor de joi si vineri, 2 si 3 mai, drept zile libere: rezulta o mini-vacanta numai buna de folosit pentru turism.

Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, a fost citata recent pe pagina de Facebook a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism: “Asa cum spune traditia, Litoralul Romanesc este destinatia “vedeta” pentru petrecerea minivacantei de 1 Mai, care, printr-o conjunctura fericita se va sarbatori in aceeasi saptamana cu Sarbatorile Pascale. ANAT si Asociatia Litoral – Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai ( Ziua Tineretului) si 3 mai sa fie acordate ca si zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013, pentru a stimula circulatia turistica catre statiunile turistice din Romania si catre Litoralul Romanesc, ceea ce ne va permite sa dam un start excelent sezonului 2013”.

Calendarul zilelor libere 2013:

- 1, 2 si 3 mai;

- prima si a doua zi de Pasti – 5 si 6 mai;

- 23 si 24 iunie, prima si a doua zi de Rusalii;

-15 august – Adormirea Maicii Domnului;

- Sfantul Andrei – 30 noiembrie;

- 1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei;

- prima si a doua zi de Craciun – 25 si 26 decembrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-