Published On: mie, Mar 27th, 2013

Mihai Danut: “Partidul Conservator nu e partid! Un partid de 1% nu e partid!”

Share This
Tags

In urma emisiunii televizate la care a participat marti seara Dan Diaconescu, presedinte PP-DD, Mihai Danut, ajuns senator sub culoarea mov, a tinut sa ne precizeze ca motivul pentru care a ales sa “muste mana stapanului” si sa-si dea demisia sta in lipsa de comunicare dintre Dan Diaconescu si restul partidului.

“Este o lipsa totala de comunicare intre Dan Diaconescu si restul partidului, intre conducerea partidului si parlamentari! Discursul lui din aceasta seara a fost pe alaturi! Sant profesor, nu inginer, sant in politica din 2003, nu de ieri si nu ma intereseaza sa fiu lider de grup parlamentar…si tot asa!”.

Mihai Danut este un exemplu clar al traseismului politic in Braila. Dupa ce a activat ani de zile in Partidul Romania Mare, acesta a ales sa se alature lui Dan Diaconescu, in speranta ca va primi sub aripa mov un loc mult mai calduros. Cofetarul din Braila a prins un loc de consilier dar l-a refuzat imediat dupa alegeri asteptand probabil un loc mai bun. La alegerile parlamentare i s-a dat prin redistribuire un scaun de senator al PPDD. La 5 luni de mandat, Mihai Danut si-a dat arama pe fata si a plecat din PPDD fara sa-si anunte in prealabil colegii. Senatorul si-a manifestat totodata intentia de a intra in randurile conservatorilor, desi considera PC Braila ca fiind un partid politic: “Depinde de PC. Daca voi fi lasat sa construiesc, raman. Un partid de 1% nu e partid! Vorbim peste 2 saptamani!”, spune senatorul.

Senatorul isi schimba declaratiile de la o zi la alta

Mihai Danut preciza ca unul din motivele pentru care paraseste PPDD consta in legaturile mai mult sau mai putin reale pe care colegii lui le au cu presedintele Consiliului Judetean Braila.

“Intre timp, desi are 4 consilieri in CLM si 7 in CJ, partidul a devenit in plan local o anexa a intereselor unui singur om – presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Acest lucru este cunoscut si conducerii centrale, insa, in absenta unor decizii care sa indrepte lucrurile, este de inteles ca incurajeaza evolutia PPDD Braila intr-un sens inacceptabil”.

Noaptea fiind un sfetnic bun, l-a determinat pe Mihai Danut sa-si schimbe declaratiile, postand chiar in urmatoarea zi pe pagina personala de Facebook: “In urma numeroaselor telefoane pe care le-am primit de la membrii PPDD, pe care ii consider in continuare prietenii mei, fac mentiunea ca pentru organizatia judeteana cea mai buna varianta este Nistor Mariana. Este singura care poate face performanta la Braila in acest partid iar plecarea mea nu are nicio legatura cu persoane ei, ci asa cum am afirmat, cu lipsa de comunicare intre mine si conducerea centrala a PPDD”.

PC nu e incantat de preluarea unui senator traseist

Presedintele Partidului Conservator Braila, Ghorghi Obreja nu a parut incantat de ideea lui Mihai Danut de a se alatura conservatorilor. Acesta a marturisit ca nu a fost anuntat de intentia senatorului.

“Probabil ca or fi existat niste discutii la nivel de grupuri parlamentare insa eu nu am fost anuntat. Daca era ceva concret trebuia sa vina sa-si depuna adeziunea. Pana la acest moment consider ca sunt doar niste zvonuri”, a declarat Gheorghi Obreja.

Cu toate ca un senator ar aduce mai multe beneficii Partidului Conservator in Braila, Obreja a parut sa nu fie incantat de intentiile pe care le are cofetarul in ceea ce priveste intrarea lui in randul conservatorilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-