Published On: joi, Mar 7th, 2013

Legumele si fructele din Turcia contaminate au ajuns si la Braila

Share This
Tags

* Apoximativ 10 tone de pere si ardei capia din Turcia, contaminate cu pesticide, au fost depistate in Romania, la inceputul lunii februarie, 365 de kilograme de pere fiind trimise spre comercializare. Unul dintre judetele in care au fost livrate acestea ar fi si Braila, anunta ANSVSA *

La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, conducerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus intensificarea controalelor, la nivel national, pentru legumele si fructele provenite din sau cu origine Turcia. Decizia a fost luata in urma unor repetate constatari ale depasirilor limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide.

Pe 9 februarie, in urma verificarilor, inspectorii ANSVSA au depistat  un transport de 6.100 de kilograme de ardei capia rosu, insotit de un buletin de analiza emis de catre laboratorul EuroLab Bulgaria, care arata depasiri ale limitelor admise pentru pesticidul Formetanat. ANSVSA a declansat alerta prin sistemul SRAFF si s-a luat masura distrugerii intregii cantitati de produs. In cadrul controalelor dispuse din noiembrie, au fost prelevate probe din legumele si fructele din Turcia, in vama sau la depozitul de destinatie, cu interdictia de a comercializa aceste produse pana la sosirea buletinului de analiza.

Probele se preleveaza de catre inspectorii ANSVSA si sunt transmise spre analiza laboratoarelor acreditate din cadrul retelei sanitar veterinare. In cazul in care buletinele de analiza prezinta depasiri ale limitelor admise ale reziduurilor de pesticide, este notificat Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, iar produsele sunt trimise spre distrugere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-