Published On: lun, Mar 25th, 2013

Legea cooperativei agricole, o lege fara continut

Share This
Tags

* In urma cu un an, mai multi parlamentari ai Comisiilor de Agricultura au initiat o propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 566/2004, a cooperatiei agricole * Proiectul a trecut de comisiile de specialitate si se afla acum in Plenul Parlamentului, pentru aprobare *

Potrivit proiectului de act normativ, persoanele fizice autorizate pot deveni membre atat in cooperativele agricole de gradul 1, cat s-nn cele de gradul 2. Astfel, cooperativele agricole de gradul 1 sunt asociatii de persoane fizice si persoane fizice autorizate definite conform OUG nr. 44/2008. Cooperativele agricole de gradul 2 sunt persoane juridice constituite din persoane fizice, persoane fizice autorizate si persoane juridice, in scopul integrarii pe orizontala si pe verticala a activitatii economice desfasurate de acestea si autorizate in conformitate cu prevederile legale.

Conform proiectului, actul constitutiv al cooperativei agricole cuprinde, in mod obligatoriu, denumirea si sediul; tipul si gradul cooperativei agricole; lista cu numele si prenumele, locul si data nasterii, domiciliul, codul numeric personal, cetatenia persoanelor fizice, membrii fondatori, denumirea, numarul din registrul comertului si sediul persoanelor fizice autorizate, definite conform OUG nr. 44/2008, si a persoanelor juridice membri cooperatori.

Poate fi membru cooperator al unei cooperative orice persoana fizica, persoana fizica autorizata sau persoana juridica ce are capacitatea deplina de exercitiu; impartseste scopul comun; face o cerere de aderare, cu exceptia membrilor fondatori; subscrie si plateste numarul de parti sociale prevazute in actul constitutiv; se angajeaza sa respecte prevederile legale si actul constitutiv al cooperativei agricole. Desi proiectul de act normativ este bine vazut de cei care au sau au condus cooperative, acestia considera ca legii i-ar trebui aduse mult mai multe modificari.

Comentarii

comentariu

About the Author

-