Published On: Soare, Mar 31st, 2013

Laminorul Braila inca in conservare. Ce planuri are noul proprietar al uzinelor Mechel? Cati angajati vor fi concediati?

Share This
Tags

* Invest Nikarom, noul proprietar al celor cinci combinate siderurgice detinute pana acum o luna de grupul rus Mechel, se asteapta ca la sfarsitul acestui an sa inregistreze profit operational zero la unitatile din Targoviste si Buzau, si va face disponibilizari de personal “destul de mari” *

Invest Nikarom din Bucuresti a cumparat in februarie, de la grupul rus Mechel, pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro), cele cinci combinate metalurgice pe care le detinea in Romania.

“In acest an, planul este sa aducem uzinele din Targoviste si Buzau pe EBITDA zero. (…) In 2011 uzinele Mechel din Romania au avut pierderi cumulate de 130 milioane euro, iar anul trecut de 200 milioane de lei”, a declarat Olga Chumakova, reprezentant al Invest Nikarom.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Invest Nikarom are ca obiect de activitate comertul cu ridicata de masini si echipamente si este controlata in proportii egale de parintii Olgai Chumakova, respectiv Svetlana Chumakova si Victor Chumakov, ambii de cetatenie rusa.

Olga Chumakova a adaugat ca Invest Nikarom intentioneaza sa porneasca si alte sectii de productie de la combinatele siderurgice, cu exceptia unitatilor de la Otelu Rosu si Braila, care sunt in conservare.

“Cand am produs la maxim am avut si pierderile cele mai mari. Nu credem ca este rentabil sa functionam la capacitate maxima. Pentru tot ce producem in acest moment acum avem contracte. Anul trecut am furnizat produse si pentru Catedrala Manturii Neamului”, a mai spus reprentantul societatii private.

Intentia Invest Nikarom este sa continue productia in combinatele preluate de la Mechel si nu sa le vanda la fier vechi, insa in unele cazuri noul proprietar renunta la unele sectii nefolosite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-