Published On: vin, Mar 15th, 2013

Laminoristii au iesit in strada

Share This
Tags

*Liderul de sindicat al Laminorul Braila, Constantin Iarca a primt aprobarea autoritatilor locale de a picheta sediul Prefecturii, vineri, 15 martie, intre orele 10.30-12.30*

Problema avizarii zonei unde va avea loc protestul s-a rezolvat in favoarea solicitarii sindicatului, caruia i se permite accesul pana la scarile de intrare in Prefectura, fara a bloca insa accesul in institutie

“De cand a fost refacuta platforma din fata Palatului Administrativ nu am mai dat aprobare pentru manifestari in zona respectiva”, a comentat ieri,  primarul Aurel Simionescu. Sindicalistii de la Laminorul picheteaza astazi Prefectura Braila, in zona initial stabilita si incercuita de autoritatile locale. Mai precis, este vorba despre calea de acces auto din Calea Calarasilor pana la zona scarilor de la intrarea principala in Prefectura. Primarul Aurel Simionescu a comentat incidentul reclamat de sindicat spunand ca zona alocata pentru desfasurarea actiunii este vizibila si nu se punea problema unei marginalizari a protestului.

“De cand a fost refacuta platforma din fata Palatului Administrativ nu am mai dat aprobare pentru manifestari in zona respectiva. Nu am discutat cu domnul Iarca pe acest subiect, dar drumul de acces inseamna acel coridor de auto pana in fata Prefecturii. Asta inseamna zona de acces. Dar mai este un aspect: Prefectura nu poate fi blocata de actiunea de protest, trebuie sa se poata intra si iesi din Prefectura”.

“M-a sunat dimineata de la Primarie sa-mi spuna ca eu nu as fi inteles cum stau lucrurile cu amenajarea zonei unde vom avea voie sa facem miscarea de protest. Dar daca nu este precizata in mod clar permisiunea de a ne aseza si pe aleea din fata Prefecturii, evident ca nu ne-ar fi lasat fortele de ordine sa mergem in zona respectiva. De altfel, am cerut inca de miercuri Primariei sa revizuiasca in acest sens autorizatia de pichetare si acum lucrurile s-au lamurit”, ne-a declarat liderul sindical Constantin Iarca. Reamintim ca Grupul Mechel a anuntat in a doua jumatate a lunii februarie ca a transferat actiunile tuturor activelor sale romanesti (Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste, Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si Laminorul Braila) catre compania romaneasca “Invest Nikarom” SRL din Bucuresti, valoarea tranzactiei fiind una simbolica, si anume de 230 lei (aproximativ 70 de dolari). Grupul si-a motivat decizia spunand ca in conjunctura internationala de piata, tot mai ostila afacerilor pe care le avea in Romania, vanzarea activelor reprezinta, de fapt, o strategie de dezvoltare a directiilor prioritare ale propriului business, si anume partea de minerit. Principalele revendicari ale protestatarilor sunt stoparea procesului haotic de valorificare a fierului vechi din uzina si repornirea activitatii de productie, intrerupta in decembrie anul trecut. “Solicitam in mod expres interventia Guvernului Romaniei si a Parlamentului pentru a ne pastra locurile de munca in aceasta unitate care este sortita distrugerii” a mai declarat Iarca. Sunt asteptati sa participe la protest circa 200 – 250 de salariati ai “Laminorul”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-