Published On: joi, Mar 28th, 2013

Lacu’ sarat este prezentul istoriei

Share This
Tags

Ceea ce ar trebui sa fie un izvor de sanatate, o oaza de liniste, o bucata de rai pe pamant s-a transformat intr-o bucata murdara de istorie.  Statiunea aflata la doar cativa kilometri de Braila este binecuvantata cu un lac ale carui proprietati nu pot fi puse la indoiala de nimeni, sunt marturii ale sutelor de oameni care si-au tratat nenumarate afectiuni. La cum este admnistrata acum statiunea, ele vor fi din ce in ce mai putine. Totul ar putea fi descris in cuvinte atat de frumoase, pentru ca nimic nu este mai important decat sanatatea. Din nefericire, nu vad decat umbra unui fost important punct turistic. Alei neingrijite, pline de gropi si de gunoaie, hoteluri care par sa fi facut fata cel putin unui razboi. Nimic din splendoarea perioadei interbelice, cand statiunea era plina de terase, hoteluri si cazinouri. Acum nu mai este statiunea oamenilor, ci a canilor. Cate cinci, sase la fiecare intrare de hotel. Haite care se bat pe teritorii. Noptiile pustii de toamna sunt animate de urletele lor, iar daca acestora le alaturam cladirile incepute si neterminate sau cele ce stau sa cada vad fara dificultate o scena dintr-un film de groaza.

Vara lucruruile stau si mai rau! Fiecare centimentru de pamant este folosit cu multa iscusinta de soferi, care nu stiu cum sa isi parcheze masinile mai aproape de padurea ce se afla in apropierea lacului. Asta pentru ca portbagajele masinilor sunt burdusite cu bunatati care asteapta nerabdatoare sa sfarie pe zecile de gratare. Fiecare profita cum stie mai bine de umbra copacilor si in loc de aer curat si plin de oxigen respir miros de mititei si carnaciori. In plus, muzica urla de la fiecare masina in parte si apusul gaseste statiunea plina de gunoaie lasate acolo cu scopul clar de a se marca un teritoriu care nu poate fi incalcat decat de cei care au reusit sa cucereasca cu primul gratar, pamantul!

Statiunea Lacul Sarat  reuseste cu stoicism sa ramana o dovada a faptul ca nu stim sa apreciem ceea ce natura ofera gratis. Suntem mai iscusiti in a batjocori decat in a pretui. Doar ca sa-i facem in ciuda cuiva care ne-a invins la alegeri!

Comentarii

comentariu

About the Author

-