Published On: lun, Mar 18th, 2013

La un pas de moarte. Un copil de sase ani si bunicii lui au scapat ca prin urechile acului

Share This
Tags

Aseara, in jurul orelor 22.00, pompierii braileni au fost alertati de locatarii blocului F1, scara 1. Un apartament de la etajul al doilea, din strada Milcov, la intersectia cu strada Nicolae Iorga, a luat foc de la o priza situata in spatele unui dulap.

In locuinta se aflau 2 persoane cu varste de peste 45 ani si un copil de 6 ani. La un moment dat, dupa ce proprietarii s-au dus la culcare, s-a produs incidentul. Imediat dupa primirea apelului de urgenta la 112, 2 autospeciale de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) „Dunarea” Braila s-au dus la fata locului si o ambulanta.

Pana cand pompierii au ajuns la locul cu pricina, proprietarii au reusit sa iasa din casa, ducand minorul la unul din vecinii de la parter. Pompierii au montat scara rulanta si au intrat pe geamul de la balcon. Doi pompieri au intrat in apartament, inarmati cu tuburile de oxigen si furtunul de apa, pentru a interveni la stingerea incendiului. Pentru un moment, interventia a fost oarecum dificila din cauza fumului intens care iesea pe geamurile de la balcon, dormitor si baie din locuinta respectiva. In tot acest timp, medicii de pe o ambulanta au acordat primele ingrijiri medicale atat minorului, cat si celor 2 adulti.

Potrivit martorilor incendiului, parintii copilului de 6 ani erau plecati, micutul ramanand in grija bunicilor, care nu si-au dat seama de ce urma sa se intample dupa orele 22.00.

“Parintii copilului au plecat pentru un timp de acasa, lasandu-l cu bunicii. Afland de ce s-a intamplat i-am sunat pentru a-i anunta ce s-a intamplat. Au venit imediat, speriati ca cei din casa ar fi putut pati ceva grav. Bine ca s-a intamplat numai atat si nu a fost mai rau”, ne-a zis Vasile P., care se afla la incident si care si cunoaste pe locatarii apartamentului.

Aproximativ 45 de minute pompierii s-au luptat darjeste cu focul din apartament, dupa care incendiul a fost lichidat. In urma flacarilor nu a ramas mai nimic, locuinta fiind distrusa in totalitate de foc si apa folosita de pompieri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-