Published On: mar, Mar 26th, 2013

La sfarsitul lunii martie, circulatia feroviara se desfasoara in conditii de iarna

Share This
Tags

* Circulatia feroviara pe raza judetelor afectate de vremea nefavorabila se desfasoara in conditii de iarna, dar nu exista linii inchise si nici trenuri blocate, dupa cum informeaza CFR Calatori *

In urma avertizarii de Cod portocaliu si Cod galben de ninsoare si viscol, transmisa de Administratie Nationala de Meteorologie, au fost activate comandamentele locale de iarna, precizeaza compania de transport feroviar.

CFR Calatori a luat masuri pentru preintampinarea si evitarea unor eventuale perturbari in circulatia feroviara: asigurarea locomotivelor Diesel de rezerva pentru sectiile care pot fi afectate; asigurarea cu personal pentru deszapezirea interiorului unitatilor de baza (statii, revizii, depouri locomotive si automotoare) si pentru monitorizarea si coordonarea activitatii; pregatirea  suplimentara a trenurilor care urmeaza sa tranziteze zonele afectate.

Societatea de Transport Feroviar de Calatori  “CFR Calatori” S.A. este operatorul national feroviar de pasageri care efectueaza  transportul public de calatori pe calea ferata.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni o avertizare Cod portocaliu de viscol si ninsoare valabila marti in intervalul orar 4.00-20.00 pentru municipiul Bucuresti si judetele Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov , si fenomene extreme pentru judetele Buzau, Vrancea, Galati.

Totodata, judetele Dolj, Mehedinti, Gorj, Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Covasna, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Ialomita si Calarasi sunt sub avertizare cod galben de ninsori si viscol.

Compania Nationala de Cai Ferate ‘CFR’ SA – companie care administreaza infrastructura feroviara publica – desfasoara o activitate de interes public si contribuie la libera circulatie a persoanelor, marfurilor si a bunurilor in interiorul tarii si peste granita, in conditii ecologice, eficiente si de siguranta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-