Published On: lun, Mar 18th, 2013

La Braila, „Ora pamântului”, sarbatorita in diferite modalitati

Share This
Tags

* Campania “Ora pamantului 2013 – Marsul ciclistilor braileni” se va desfasura in acest week-end, mai precis sambata, cu incepere de la orele 19.00 * In acest sens, autoritatile locale fac un apel la toti brailenii cu spirit ecologist pentru a participa la eveniment * Inarmati, pana in dinti cu biciclete, veste reflectorizate si luminite, amatorii de ciclism vor parcurge un traseu bine stabilit de organizatorii manifestarii * Startul se va da de pe platoul Primariei, ajungandu-se pe strazile Grivitei, Mihai Eminscu, Calea Galati, Independentei, platoul din fata Primariei *

Sâmbata, 23 martie 2013, la orele 19.00, pe platoul din fata Primariei Muncipiului Braila sunt invitati toti amatorii de ciclism pentru a marca printr-un mars pe doua roti evenimentul “Ora pamântului”/“Earth Hour”. Evenimentul este organizat de Primaria Muncipiului Braila, Consiliul Judetean Braila, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila si Clubul Sportiv Municipal Braila.

Scopul campaniei “Ora pamantului 2013 – Marsul ciclistilor braileni” este sensibilizarea cetatenilor fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice, precum si promovarea energiei reciclabile si a modului ecologic si sanatos de transport – bicicleta. Va

fi o plimbare cu bicicletele, participantii trebuind sa fie echipati cu luminite, veste fosforescente si sonerii. Traseul stabilit este urmatorul: platoul din fata Primariei – Calea Calarasilor – strada Grivitei – 1 Decembrie – strada Mihai Eminescu – Calea Galati – B-ul Independentei – platoul din fata Primariei.

* Spectacol grandios de muzica si joc de foc prilejuit de „Ora pamântului” *

In ultima sambata a lunii martie de anul trecut, acest eveniment a fost marcat printr-un program special. Evenimentul a fost omagiat si-n fosta Piata „Sfintii Arhangheli” din Centru orasului, cei care s-au implicat in realizarea manifestarii fiind Facultatea de Inginerie Braila; Universitatea „Constantin Brâncoveanu”; Organizatia Nationala Cercetasii României – Centru Local Braila, iar parteneri sunt Inspectoratul Scolar Judetean Braila; Asociatia „Pro Democratia” Club Braila; Fundatia „Initiativa româneasca”; Asociatia „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” si Club Voltin Braila, sustinuti de Primaria municipiului.

Autoritatile locale considera ca astfel de actiuni se desfasoara in ideea ca se va economisi energie electrica si se va face in asa fel incât pentru copiii si nepotii nostri mediul sa fie curat si o realitate buna. Se vrea tragerea unui semnal de alarma asupra consumului inutil de energie electrica, iar noi trebuie sa tinem seama ca resursele sunt limitate in timp si trebuie sa le protejam. Intre orele 20.30 si 21.30, s-au stins toate luminile si s-au aprins lumânarile si tortele, iar de la orele 21.00 a fost prezentat un minunat program artistic de jonglerii cu foc.

Dupa cum se stie, de câtiva ani incoace, in ultima sâmbata a lunii martie se sarbatoreste „Ora pamântului”. In fiecare an, timp de o ora, in intevalul orar 20.30 – 21.30 se incearca, prin stingerea luminii, sa se dea un semnal de alarma, asa cum se da la nivel mondial, ca este foarte important sa protejam mediul inconjurator.

Comentarii

comentariu

About the Author

-