Published On: lun, Mar 4th, 2013

Interventii in forta a pompierilor

Share This
Tags

* In week-end-ul trecut, echipajele Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) “Dunarea” Braila au fost solicitate la mai multe cazuri de stingere a incendiilor, produse atat pe raza judetului, cat si pe cea a municipiului *

In perioada 2 – 4 martie, subunitatile de interventie ale inspectoratului au actionat pentru limitarea si lichidarea a cinci incendii si 30 interventii ale Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, pentru diferite afectiuni medicale.

Sambata, 2 martie, la orele 2.40, Detasamentul 1 de Pompieri Braila a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta Pachitei B., strada Basu Niculescu, din municipiul Braila. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalatia electrica a locuintei. Au ars bunurile din doua camere de locuit si o bucatarie, cca. 100 mp acoperis din scandura invelit cu tabla, aproximativ 40 mp calcan din lemn acoperit cu carton asfaltat. A fost afectata si locuinta invecinata, proprietatea lui Ion P.

“In ziua urmatoare, la orele 21.00, Garda de Interventie Insuratei a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta braileanului Stefan P., din com Rosiori. Din primele cercetari, reiese ca Imprejurarea care a dus la producerea incendiului a fost crearea intentionata sau din culpa a conditiilor de a genera incendiu. Au ars un fanar si aproximativ 25 tone de furaje. In diminieata zilei de 3 martie, orele 9.10, Detasamentul 1 de Pompieri Braila a intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la locuinta Vasilicai P., situata pe strada Cantonului, din municipiul Braila. Se pare ca incendiul s-a produs din cauza scaparilor de gaze combustibile de la butelia de aragaz. A ars mobilierul dintr-o camera. Duminica noaptea, la orele 21.30, Garda de Interventie Faurei a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta braileanului Doru M., din comuna Mircea Voda. Imprejurarea care a dus la producerea incendiului a fost jarul sau scanteile purtate de vant de la un foc facut de proprietar si lasat nesupravegheat. Au ars o tona de lucerna si 2 metri liniari de gard din scandura”, ne-a declarat lt.-col. Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al IJSU Braila.

In dimineata acestei zile, la orele 6.00, Detasamentul 1 de Pompieri Braila a intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la un microbuz, in care nu se aflau calatori, stationat pe soseaua de centura a municipiului Braila. Imprejurarea care a dus la producerea incendiului a fost un scurtcircuit la instalatia electrica. Microbuzul a ars in proportie de 60%. In momentul de fata, microbuzul se afla parcat pe strada Abrud, in apropierea Scolii cu clasele I-VIII “Vlaicu Voda”, unde un muncitor, cu varsta de peste 35 ani, demonteaza bucata cu bucata vehiculul.

Mentionam ca in cele cinci incendii nu s-au inregistrat victime.

Comentarii

comentariu

About the Author

-