Published On: joi, Mar 28th, 2013

Inspectorii de la DSVSA si DSP Braila au inceput controalele dinaintea Pastelui

Share This
Tags

* In aceasta perioada, reprezentantii DSVSA si DSP Braila vor organiza controale in unitatile care produc, prelucreaza si comercializeaza produse specifice sarbatorilor pascale, pentru a verifica daca sunt respectate conditiile sanitar veterinare si normele legale de sanatate *

In ceea ce priveste comercializarea mieilor vii, reprezentantii DSVSA Braila sustin ca acestia se pot comercializa la targuri insotiti de certificatul sanitar veterinar pentru transportul animalelor vii si de formularul de miscare F2. Ambele documente se elibereaza de catre medical veterinar de libera practica din localitatea din care provin animalele.

Privind sacrificarea mieilor in spatii special amenajate avizate de catre DSVSA Braila, aceste spatii se avizeaza la solicitarea Consiliilor Locale din oras si judet.

Spatiile avizate temporar trebuie sa dispuna de urmatoarele facilitati: separarea fizica astfel incat sacrificarea mieilor sa nu produca disconfort cumparatorilor, spatii special amenajate pentru cazarea animalelor si cu posibilitatea deadapare, sistem de alimentare cu apa potabila si apa calda, facilitati de colectare si stocare a subproduselor necomestibile rezultate din sacrificarea animalelor, facilitati de colectare a materialului cu risc specific, aplicarea marcii de sanatate dupa efectuarea examinarii post mortem.

Ouale provenind din centrele de colectare autorizate se pot transporta numai cu mijloace de transport autorizate. Ele vor trebui sa fie marcate cu un numar distinct, cod identificare al exploatatiei. Oaule valorificate de catre producatorii particulari vor fi examinate ovoscopic de catre personalul veterinar in pietele agroalimentare.

Laptele si produsele lactate se pot comercializa de catre crescatorii de animale in spatii autorizate in conditiile in care producatorii detin: document de inregistrare sanitarya veterinara si pentru siguranta alimentelor pentru vanzare directa sau vanzare cu amanuntul, certificat de producator, fisa de sanatate a animalelor si carnetul de sanatate al vanzatorului, cu viza medicului.

Reprezentantii DSP Braila vor realiza controale in perioada premergatoare sarbatorilor pascale care vor viza respectarea prevederilor legale in unitatile care fabrica produse de cofetarie si patiserie si care comercializeaza bauturile specifice, modul in care personalul ce manevreaza alimente este la zi cu analizele medicale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-