Published On: Soare, Mar 17th, 2013

Inscrierile pentru clasa pregatitoare se vor face in doua etape

Share This
Tags

* In prima etapa parintii pot opta atat pentru scolile de circumscriptie, cat si pentru celelalte scoli, iar in a doua etapa copiii pot fi inscrisi doar la scolile cu locuri ramase libere *

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv au obligatia sa isi inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare. La solicitarea parintilor, in clasa pregatitoare se pot inscrie si copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Potrivit proiectului de Metodologie pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar in anul scolar 2013 – 2014, lansat sambata, 16 martie, de catre Ministerul Educatiei Nationale in dezbatere publica, prima etapa a inscrierilor se va desfasura intre 2 si 22 aprilie, de luni pana vineri, intre orele 8.00 – 20.00 si sambata, intre orele 8.00 – 13.00, iar a doua etapa de inscriere va avea loc intre 8 si 17 mai.

MEN precizeaza in proiectul de metodologie ca se poate organiza clasa pregatitoare atat in spatiile scolilor, cat si in incinta gradinitelor, in functie de situatia particulara a fiecarei unitati de invatamant.

Potrivit acestui proiect, copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013 inclusiv, ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I, vor fi inmatriculati in clasele I deja existente, pe locurile disponibile.

In invatamantul particular inscrierea se face in prima etapa care are loc intre 2 si 22 aprilie, direct la unitatea de invatamant sau pe formularul online, daca unitatea de invatamant autorizata/acreditata si-a introdus toate datele in aplicatia informatica pentru inscrierea in clasa pregatitoare, la fel ca unitatile de invatamant de stat.

Inscrierea copiilor cu cerinte educationale speciale in invatamantul special se face direct la scoala speciala, cu documentele prevazute de prezenta metodologie, la care se adauga documentul care atesta orientarea catre scoala speciala.

“Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa. Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere”, prevede proiectul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-