Published On: joi, Mar 21st, 2013

In sfarsit a fost aprobata acordarea biletelor de tratament

Share This
Tags

* Guvernul a aprobat miercuri o hotarare privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru 2013, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) *

Aceasta hotarare prevede numarul total al biletelor de tratament balnear acordate in anul 2013 prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice, care poate fi finantat din bugetul asigurarilor sociale de stat. Acesta se stabileste in urma finalizarii procedurii de achizitie, respectand legislatia in vigoare, in corelatie cu raportul pret/bilet practicat de catre operatorii economici participanti la procedura de achizitie.

Conform prevederilor legii privind sistemul unitar de pensii publice, “locurile de tratament balnear se asigura in unitatile de tratament din proprietatea CNPP si, in completare, prin contracte incheiate, potrivit legii, cu alte unitati de profil”.

Numarul locurilor pentru tratament balnear prin Casa Nationala de Pensii Publice ar fi de 50.000, la care ar putea sa se adauge locuri puse la dispozitie de operatorii interesati.

“Numarul biletelor de tratament balnear ce se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare conform legii, precum si categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale se stabileste prin aplicarea unui procent de maximum 15% la numarul total de bilete de tratament”, precizeaza Biroul de presa al Guvernului.

Obiectul de reglementare al hotararii il constituie acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear pentru anul 2013, prin sistemul organizat si administrat de CNPP si nu vizeaza pentru anul 2013 acordarea biletelor de odihna.

* Deficiente la Casa de Pensii Braila *

Conducerea Casei de Pensii se confrunta cu problema numarului mare de pensionari care solicita biletele de tratament avand [n vedere ca numarul acestor bilete scade de la an la an. Gradul de satisfacere a cererilor de bilete nu depasest 40% conform declaratiilor sefului Casei Judetene de Pensii Braila, Sorin Enache. Acesta a mai explicat ca acordarea acestor bilete nu este o atributie a Casei de Pensii, ele fiind repartizate de la Bucuresti: “Situatia este complicata. Sunt persoane care au senzatia ca modul de atribuire al acestor bilete de tratament este un atribut al Casei Judetene de Pensii. Bilete de tratament sunt repartizate in mod centralizat de la Bucuresti pe baza unor criterii si unul dintre acestea care este si favorabil, dar si nefavorabil este faptul ca persoanele devin eligibile daca in ultimii doi ani nu au fost la tratament”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-