Published On: mar, Mar 5th, 2013

IMAGINI IN EXCLUSIVITATE: Sotii Ceausescu la Braila. Elena Ceausescu in lanul de porumb, la Tudor Vladimirescu

Share This
Tags

*In ultimele 3 luni ale regimului comunist, sotii Ceausescu viziteaza si judetul Braila* Infobraila prezinta, in exclusivitate, imagini cu sotii Ceausescu vizitand judetul, unele dintre ele surpinzandu-i pe cei doi in lanurile de porumb*

De-a lungul celor peste 3 decenii de conducere a Romaniei, Nicolae Ceausescu efectueaza mai multe vizite in judetul Braila, in principal la fabricile din oras, gospodariile agricole de stat sau in Insula Mare a Brailei.

Printre numeroasele cadouri primite din partea conducerilor judetene de partid, sotii Ceausescu aveau in colectie si mini-excavatoare fabricate la intreprinderea Progresul din Braila.

De fiecare data cand ajungea la Braila, lui Ceausescu i se punea la dispozitie o casa de protocol, destinata demnitarilor comunisti, aflata pe strada Ana Aslan nr.19, unde astazi se afla restaurantul Cremonese.

La 15 septembrie 1966, la mai bine de 1 an de la preluarea functiei de secretar general al PCR, Nicolae Ceausescu viziteaza Cooperativa Agricola de Productie din Ianca, Combinatul de Celuloza si Hartie (mai cunoscut drept Dunacor) si Intreprinderea de Utilaje Grele Progresul.

Revine la fabrica Progresul, la data de 16 iulie 1968, pentru ca peste 5 ani, Ceausescu sa efectueze o vizita de lucru la Progresul, dar si la Santierul Naval. In 1981, conducatorul Romaniei poposeste din nou la Braila, unde iar merge la Progresul.

La 23 august 1986, Nicolae si Elena pleaca de la Braila, intr-o croaziera pe Dunare, la bordul vasului Mures, la Uzlina, in Delta Dunarii, unde se afla o cabina de protocol. Aceasta a fost prima oara cand nava lui Ceausescu a efectuat o croaziera pe Dunare.

Doua zile au stat la Braila sotii Ceausescu si in ultimele luni ale vietii lor, in perioada 28-30 octombrie 1989, cand la un miting Nicolae Ceausescu tine un discurs si acorda titlul de “Erou agrar” judetului Braila. Pe 25 decembrie 1989, la Targoviste, Nicolae si Elena Ceausescu sunt executati, in urma unui proces sumar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-