Published On: mar, Mar 26th, 2013

Handbalul brailean are un viitor frumos cu Cristi Preda si Viorel Alexandru

Share This
Tags

Dupa ce antrenorul Ioan Baban a decis sa paraseasca banca Dunarii Braila, Cristi Preda si Viorel Alexandru au preluat conducerea tehnica a echipei de handbal, iar rezultatele s-au vazut imediat atat la echipa mare, la junioare si la minihandbal. In cei aproximativ doi ani de zile petrecuti la Braila, antrenorul Ioan Baban a demarat un proiect pentru copii braileni si anume, minihandbalul. De la inceputul proiectului tot mai multi parinti veneau cu copiii lor la minihandbal iar acum grupele formate sunt indrumate de Cristi Preda si Alexandru Viorel. De asemenea in Sala Polivalenta “Danubius”, exista si un spatiu special creat pentru copiii care vin alaturi de bunici sau parinti sa vada un meci de handbal.

“Am incercat si cred ca a fost un proiect si un punct in plus pentru profesorul Baban la handbal, cu acest minihandbal, dezvoltat ca un proiect foarte bun pentru tineri, cu o participare foarte mare atat din partea lui Cristi Preda cat si a lui Viorel Alexandru, care au grupe, pleaca de la cei mici de 5-6 anisori, la cei de performanta cum e Axinte. Sunt zeci de copii care vin cu parintii, cu bunicii la acest minihandbal. Acest proiect pe care ni l-a propus Ioan Baban, din experienta dumnealui, prinde si la Braila prin acesti doi tineri”, a precizat vicepresedintele Condiliului Judetean, Florin Mija.

In ceea ce priveste HC Dunarea Braila, echipa de senioare a orasului nostru, Florin Mija a declarat faptul ca la carma celor doi antrenori tineri, echipa s-a descurcat mult mai bine, si ca prima parte a campionatului a mers prost din cauza lipsei de comunicare dintre fostul antrenor si jucatoare.

“Ati vazut ca au inceput foarte bine cu Baia Mare, a fost apoi o cadere la Roman. La Roman e greu sa castigi, acolo e o atmosfera care nu prea face onoare sportului in general. Acum am vazut ca in perioada asta de pregatire au castigat doua meciuri fara Perianu, fara Nichita si fara Horjea, au castigat detasat la Ploiesti. Eu cred ca echipa e pe un parcurs bun, atmosfera este buna, chiar Viorel imi spunea ca au descoperit din nou bucuria de a juca handbal. Probabil ca a fost si o lipsa de comunicare cu Ioan Baban, o lipsa de compatibilitate in acest an cu echipa, nu stiu ce s-a intamplat a fost o clacare, s-a modificat relatia dintre antrenor si echipa iar acum, cu acesti doi tineri, atmosfera e frumoasa. Nu a mai fost o echipa, cum a fost anul trecut. Rezultatele s-au vazut inca din primele etape, jocul nu mai era acelasi. La Galati a fost acea sincopa pe care nu ne-am dorit-o si probabil ca in acel moment Ioan Baban a luat decizia sa faca o pauza in colaborarea cu Braila, asa cum a spus pentru ca niciodata sa nu spui niciodata. Noi am vazut cel putin in a doua repriza, o cadere fizica a echipei si din acesta cauza am pierdut si calificarea in Cupele Europene, au fost cam 4 meciuri in tur pe care le-am pierdut in repriza a doua, inclusiv la Baia Mare, inclusiv la Cluj, ceea ce Braila nu era obisnuita. Eu i-am reprosat lui Ioan Baban in acel moment faptul ca pregatirea de vara nu a fost facuta asa cum trebuie, pentru ca imediat dupa ce a inceput campionatul s-a vazut o repriza mai slaba. A fost punctul meu de vedere, de om care vede din tribuna si om care mai sta de vorba cu oamenii”, a declarat Florin Mija.

Pentru anul acest, Cristi Preda si Viorel Alexandru nu au un obiectiv concret, dar in viziunea vicepresedintelui clubului brailean echipa are mari sanse sa prinda un loc de Cupa Europeana si nu exclude ideea ca in sezonul viitor, HC Dunarea Braila sa fie condusa tot de cei doi antrenori.

“Fara sa nominalizam pivotul, care e putin mai jos, sa spunem asa, decat ce am avut in sezonul trecut, linia de 9 metri a fost peste cea de anul trecut. Nu a mai fost comunicarea, si probabil ca asta a fost motivul pentru care la un moment dat echipa nu a mai mers. Comunicarea dintre antrenor si echipa a scazut foarte mult si cred ca din acest motiv domnul Baban a plecat de la echipa si ne-am despartit. Bineinteles ca noi ne-am bucurat ca am avut, acesti doi discipoli. Cristi Preda a crescut un an cu Ioan Baban, ei comunicau, lucru care l-a ajutat mult pe Cristi, si acum am avut sansa sa dam “mandat” la doi tineri care au reusit la echipele de tineret si de junioare. Cred ca lucrurile vor merge bine.

Cred ca acesti tineri vor avea un mandat si in sezonul viitor. Nu au un obiectiv clar dar avem sanse mari sa prindem Cupele Europene. Cristi Preda a stat ceva timp si langa Sanda Soare si langa Ioan Baban, a prins si cu experienta lui din Franta, poate face multe”, a precizat Florin Mija.

In ceea ce priveste returul de campionat, vicepresedintele clubului brailean considera ca la valorile pe care le are HC Dunarea Braila in momentul de fata, cu Ada Moldovan, Alina Horjea, tinerele Perianu si Axinte, dar si Gabriela Dobre si Adina Brot, echipa poate prinde un loc de Cupa Europeana.

“Jucam acum cu CSM-ul pe 4 aprilie acasa, este foarte bine, este un meci important, e o gura de oxigen si sper sa-l castigam pentru ca dupa aceea la Craiova, cu Cluj acasa vom avea rezultate. O sa fie un retur de foc. O sa trebuiasca sa tinem jucatoare de valoare care au facut cinste Brailei, poarta trebuie sa o avem la fel. Sunt multe juctoare care finalizeaza contractul in vara, jucatoare de baza cu care suntem in discutii. Am inteles ca prima optiune pentru ele e Braila si ne bucuram ca putem continua cu ele. Vom avea un final de campionat de foc dar cu sanse pentru Cupele Europene”, a declarat Florin Mija.

In momentul de fata HC Dunarea Braila se afla pe locul 5 cu un total de 15 puncte.

Comentarii

comentariu

About the Author

-