Published On: vin, Mar 1st, 2013

Gunoaie aruncate la voia intamplarii

Share This
Tags

* Numarul insuficient al pubelelor si lipsa bunului simt al cetatenilor fac din unele cartiere brailene adevarate focare de infectie *

Gunoaiele aruncate pe spatiile dintre blocuri sau deseurile depozitate langa pubelele de gunoi, provoaca o imagine dezolanta orasului. De exemplu, in cartierul Hipodrom, pe strada Policlinicii nr.9, locatarii arunca gunoaiele chiar langa bloc, fara sa se mai deplaseze la tomberoanele din zona.

Primarul Aurel Simionescu este de parere ca ar trebui sa se ia masuri cu privire la persoanele care arunca gunoaiele in alte parti decat in locurile special amenajate: “Ar trebui ca aceste persoane sa presteze munca in folosul comunitatii. Daca ar sta o saptamana in spatele masinii de gunoi cand aceasta incarca s-ar putea sa ii piara cheful sa mai arunce gunoiul peste tot. Acest lucru tine de civilizatie”.

In cadrul sedintei comisiei de dialog, Mihaela Marcu, in calitate de prefect al Brailei, a propus o taxa de salubritate: “Nu exista un numar mare de contracte de salubritate, pentru ca nu ii putem obliga sa incheie aceste contracte. Am discut cu Directia de Mediu si ne gandim sa aplicam o taxa de salubritate, pentru a acoperi situatiile de acest gen”.

Primarul sustine ca va aplica o taxa de habitat in urmatoarele 5-6 luni: “In Braila avem doua metode: de taxa, incasata de la cetateni si de tarif, colecta facandu-se de operatorul de salubritate, care isi trimite reprezentantii sa incaseze banii. Ideea pe care vrem sa o  promovam este de taxa generala, de habitat, care sa cuprinda mai multe servicii puse la dispozitie de administratia publica. Trebuie sa uitam de taxa pe care am avut-o in anii trecuti. Suma care se platea atunci, se ducea direct in contul Primariei si de acolo catre firmele de salubritate. Cetatenii inca vin cu chitanta din anii trecuti si spun ca ei au platit”, a spus Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-