Published On: Soare, Mar 31st, 2013

Gheorghe Bunea Stancu: “Oamenii ne-au investit cu incredere si asteapta de la noi rezultate”

Share This
Tags

La sfarsitul saptamanii a avut loc Conferinta Judeteana a PSD Braila, eveniment la care, Gheorghe Bunea Stancu a fost ales pentru inca un mandat, la conducerea Organizatiei Judetene.

Manifestarea a gazduit oaspeti de seama precum vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul delegat al Cercetarii, Mihnea Costoiu, ministrul Sportului, Nicu Banicioiu, fostul ministrul al Educatiei, Ecaterina Andronescu, primarul Galatiului, Marius Stan, presedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu si colegii din USL senatorul PNL Catalin Boboc, “inca” presedintele PC Braila, Gheorghi Obreja, si deputatul UNPR Petrea Dorin.

Social-democratii, dar si colegii de alianta si-au manifestat increderea si respectul fata de activitatea presedintelui PSD

La Conferinta au participat peste 400 de delegati care, prin vot deschis au ales sa fie condusi pentru urmatorii 4 ani de Gheorghe Bunea Stancu. Anul 2012 a fost unul foarte greu si totodata important pentru PSD Braila. Alianta USL si-a atins procentul electoral atat la alegerile locale cat si la cele parlamentare. Anul victoriei, in ceea ce priveste rezultatele din judetul Braila se datoreaza in mare parte presedintelui PSD, care a gestionat foarte bine cele doua campanii electorale.

Prezent la manifestare, Dorin Petrea, presedintele UNPR l-a felicitat pe Gheorghe Bunea Stancu pentru toate activitatile intreprinse, in speranta ca formatiunile politice pe care le conduc vor colabora la fel de eficient in viitor.

“Vreau sa il felicit pe domnul presedinte pentru toate actiunile pe care le-a intreprins mai ales in ultima parte. Imi amintesc foarte bine sfarsitul anului trecut, cand noi, impreuna cu dumneavoastra am reusit sa obtinem un lucru care era aproape evident la Braila si anume sa luam 7 din 7 mandate. Mult succes in continuare domnule presedinte si felicitari pentru ceea ce ati facut”, a declarat deputatul UNPR Dorin Petrea.

Senatorul Catalin Boboc a tinut sa precizeze faptul ca USL trebuie sa isi duca la bun sfarsit planurile in ceea ce priveste alegerile prezidentiale, salutand totodata activitatea presedintelui PSD.

“Ma bucur sa fiu din nou alaturi de voi, dupa o bine meritata pauza. Vreau sa va multumesc in numele PNL pentru colaborarea pe care am avut-o in toata aceasta perioada. Vreau sa va asigur in continuare de buna noastra credinta si disponibilitatea spre colaborare pe care o avem. Vreau sa va aduc aminte ca am avut o victorie importanta, care ne obliga sa ramanem uniti, pentru ca asteptarile din partea noastra sunt foarte mari. Va urez succes domnule presedinte”, a declarat senatorul PNL, Catalin Boboc.

Unul din cele mai antrenante discursuri a fost cel al presedintelui Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu care a marturisit ca este convins ca Braila va fi capitala Regiunii Sud-Est. Cu toate astea Teodorescu a facut apel catre premierul Victor Ponta in ceea ce priveste proiectul podului peste Dunare: “Domnule prim-vicepresedinte, domnule premier, chiar daca nu sunteti aici: Podul! Podul rezolva problemele noastrea ale celor trei judete. Ne dorim acest lucru, ni l-ati promis, sper ca se va intampla acest lucru si atunci ne veti afla cu tot sufletul. Nu numai pe noi ci pe toti cetatenii din cele trei judete. Daca e sa ma refer la presedinte cu siguranta veti alege un presedinte care sa aiba carisma, viziune si multiple calitati”.

Prezent la Conferinta, deputatul Mihai Tudose a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca PSD nu se mai afla in opozitie de aceasta data, ci la guvernare, fapt care ar trebui sa se simta si pe plan local prin promovarea proiectelor din judetul nostru: “Ajutati-ne pe noi, nu numai pe noi Braila, ci si pe acest partid ca si prin intermediul brailenilor sa se vada diferenta dintre PSD cu oameni foarte buni in opozitie si PSD cu oameni foarte buni la guvernare”.

Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu si Nicu Banicioiu au fost prezenti la Conferinta Judeteana

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu a vorbit in discursul ei despre resursele pe care tara noastra le are si in special despre valorificarea lor. Adronescu a tinut sa precizeze ca activitatea Organizatiei de Femei s-a facut simtita in anul 2012, fiind un important factor al anului victoriei.

“Noi, generatia de azi de cetateni ai Romaniei nu avem de ce sa stam cu fruntea plecata. Trebuie sa stam cu fruntea sus. Suntem o natiune demna intre natiunile Uniunii Europene si sa-i respectam pe toti ceilalti, dar in egala masura cerem respect pentru istoria noastra, pentru cultura noastra, pentru resursele pe care aceasta tara le are si de care, de cele mai multe ori nu au beneficiat numai cetatenii Romaniei. Cand ma gandesc la resurse nu ma gandesc numai la resursele naturale ci si la resursele umane”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Ministrul delegat al Cercetariisi Invatamantului Superior a propus un centru universitar agricol la Braila. Costoiu considera ca impreuna cu echipa de social-democrati din judetul nostru acest proiect poate sa prinda contur in viitorul apopiat.

“Echipa este elementul extrem de important. Faptul ca aveti un presedinte extrem de activ,  un primar exceptional, parlamentari atasati de oameni. Sunt subiectiv, stiu , dar imi permit sa il mentionez aici pe Mihai Tudose, prietenul meu. Este meritul dumneavostra, al echipei, pentru tot ce ati reusit, si vreau inca odata sa va multumesc. Am promis oamenilor in campanie multe lucruri, trebuie sa spunem oamenilor ca lucrurile se pot rezolva, dar nu toate odata ci pe rand. Am invatat lucrand ani de zile cu  un om care are multa experienta in partid si este aici, doamna ministru Andronescu, am invatat de la dumneaei si de la oamenii din partid ca trebuie sa ne tinem cuvantul, trebuie sa respectam oamenii si sa rezolvam problemele oamenilor. Am sa dau raspuns unei solicitari importante, venita asa ca un lait motiv al vorbitorilor de pana acum, si altor solicitari venite oarecum in acelasi context. Spuneam ca am lucrat cu doamna ministru si am continuat proiectele si la minister si urmarindu-i calitatea de rector, ar fi anormal sa nu continuam proiectele pe care dumneaei le-a demarat si la Braila. Este firesc sa facem acest lucru, mai ales ca proiectele propuse pentru Braila sunt utile oamenilor. Am promis aici , la Braila, sprijin si nu am uitat ca am spus ca Braila trebuie sa fie un pol al agriculturii. Am vorbit atunci de un centru universitar agricol, am promis si am demarat discutiile cu colegii nostri de la Galati si Bucuresti ca sa realizam ce am promis. Sper ca in scurt timp sa putem pune la un loc, asta este propunerea pe care o facem, i-o fac si domnului presedinte, o fac si domnului primar, sa punem la un loc eforturile, ca si de la minister, statiunea de cercetare care este aici si este o statiune buna, impreuna cu facultatea, cu Liceul Agricol, sa putem realiza impreuna, punand la un loc toate aceste resurse, centrul universitar agricol la Braila”, a declarat ministrul Mihnea Costoiu.

Prezent la Conferinta, vicepremierul Liviu Dragnea a marturisit ca proiectele pe care Consiliul Judetean Braila le are in vedere se vor realiza in acest mandat. Dragnea a tinut sa precizeze ca toate proiectele bune, care vor veni din partea judetului Braila, fie prin administratiile locale, fie prin parlamentarii USL vor fi sustinute si incurajate.

“Am inteles cum e cu regiunea, deci se doreste intre Braila si Galati, adica la Tulcea. Nu este bine sa vorbim foarte mult despre unde o sa fie resedinta, dar este bine sa vorbim despre regiuni. Am ascultat cu foarte mare atentie ceea ce s-a spus aici, si intr-adevar pozitiile de astazi si luarile de cuvant au dovedit inca odata ca aceasta organizatie este una cu oameni care stiu ce au de facut la locul de munca, care inteleg ce inseamna politica, care inteleg ca activitatea de partid trebuie sa fie un mijloc de a face bine pentru oameni, nu sa facem activitate politica in partid doar asa ca sa ne alegem intre noi  si sa vedem cum sa mai pacalim lumea sa ne voteze. Am ascultat cu foarte multa satisfactie ce probleme s-au ridicat, probleme locale si regionale, dar si nationale legate de sistemul de irigatii, de o strategie de a preveni seceta, despre ceea ce se intampla in sanatate si cum putem preveni problemele, despre rezolvarea resurselor umane, despre pregatire pentru tineri , sa invete carte in niste domenii care sunt importante pentru aceasta zona. Asta inseamna deja o gandire regionala. Si asta arata inca odata cat de necesare sunt aceste structuri administrative. Va pot spune ca podul de la Braila se va face. A fost atatia ani de zile un pod prea indepartat. Dincolo de proiectele mari, este vorba de cum se poate dezvolta aceasta regiune. Discutam de o zona care reprezinta de fapt zona Dunarii de Jos, sunt interese comune, un potential comun de dezvoltare. Aceasta regiune de dezvoltare pe care unii o critica , care spun ce treaba are Vrancea cu Constanta. Are! Pentru ca in aceasta regiune in istorie este de fapt regiunea Vailor Dunarii. Acest teritoriu este unul complementar, care impreuna pot avea multe resurse umane, materiale, cu potential urias”, a declarat Liviu Dragnea.

Gheorghe Bunea Stancu va conduce pentru urmatorii patru ani Organizatia Judeteana a PSD Braila

Presedintele Partidului Social Democrat, Ghorghe Bunea Stancu a marturisit ca in ciuda faptului ca 2012 a fost anul victoriei USL, mai sunt foarte multe lucruri de realizat. Presedintele a punctat faptul ca electoratul care i-a votat are acum asteptari pe care alesii PSD trebuie sa le onoreze.

“Desi este o perioada grea din punct de vedere financiar suntem convinsi ca in acest an, dar si in urmatorii, pe perioada Guvernului Ponta vom reusi sa ne punem in practica cele mai importante promisiuni ale noastre dar si cele mai asteptate obiective ale Brailei. Este datoria noastra sa sprijinim IMM-urile si procedurile de accesare a fondurilor europene, sa facem regionalizarea, sa creem locuri de munca si un trai decent. Oamenii ne-au investit cu incredere si asteapta de la noi rezultate si schimbarea in bine a lucrurilor(…)Declar public ca suntem un judet care depindem de agricultura. Nu cred ca este o rusine sa spunem ca noi suntem un judet agricol. Spunea domnul Rotaru ca suntem printre primii producatori de seminte din tara. De asta vrem sa dezvoltam acest consortiu. Sa dezvoltam legumicultura, pentru ca mancam asa cum mancam. Dorim ca acesta cooperativa cu Liceul Agricol si cu cei care doresc sa munceasca, sa fie un deziderat pe care sa il atingem foarte repede. Deja din toamna discutam de clase pentru mecanici agricoli, de tehnicieni in horticultura. Va asigur ca o sa raman la fel de pragmatic, poate sunt cateodata mai repezit decat ar trebui sa fiu, dar trebuie sa spuneti in dreptul meu ca ceea ce inseamna Consiliu Judetean m-am implicat foarte mult  si eu zic ca suntem pe drumul cel bun. Colegii de la Bucuresti s-au obisnuit cu mine si spun “lasati-l ca e baiat bun” si cred ca sunt bun pentru dumneavostra si colegi”, a declarat presedintele Partidului Social Democrat, Ghorghe Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-