Published On: mar, Mar 26th, 2013

Gala premiilor Gopo 2013

Share This
Tags

* Filmul “Toata lumea din familia noastra”, in regia lui Radu Jude, a castigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a saptea editie a galei Gopo, care a avut loc luni, la Opera Nationala Bucuresti *

Serban Pavlu a castigat premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, pentru cel din filmul “Toata lumea din familia noastra”, la cea de-a saptea editie a galei Gopo

La aceeasi categorie au mai fost nominalizati Adrian Titieni (“Si caii sunt verzi pe pereti”), castigator la Gopo 2012 la categoria “cel mai bun actor intr-un rol secundar”  si castigator al premiului Pro Cinema la gala Gopo din 2013, si Gabriel Spahiu (“Visul lui Adalbert”).

Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor in rol principal i-a revenit lui Bogdan Dumitrache, pentru filmul “Din dragoste cu cele mai bune intentii”.

Radu Jude a castigat titlul pentru cel mai bun regizor al anului 2012. Aceasta este a patra statueta Gopo din cariera lui Radu Jude. Regizorul este nominalizat si la categoria “cel mai bun film”.

Premiul a fost ridicat de producatoarea Ada Solomon, in numele lui Radu Jude, care nu a putut fi prezent la gala. “Ne leaga un drum lung deja. ‘Toata lumea din familia noastra’ este al cincilea proiect pe care il lucram impreuna”, a spus Ada Solomon. Ea a precizat ca lucreaza la alte doua proiecte alaturi de Radu Jude.

La aceeasi categorie au mai fost nominalizati Tudor Giurgiu – “Despre oameni si melci”, Gabriel Achim – “Visul lui Adalbert” si Silviu Purcarete – “Undeva la Palilula”.

Mihaela Sirbu a castigat premiul Gopo pentru Cel mai bun rol secundar. Este Otilia in filmul „Toata lumea din familia noastra”.

Anul acesta, pentru acelasi premiu au mai fost nominalizate Tamara Buciuceanu-Botez (“Toata lumea din familia noastra”), recompensata cu premiul Gopo pentru intreaga activitate in 2012, Alina Berzunteanu (“Despre oameni si melci”) si Ozana Oancea (“Visul lui Adalbert”).

Gabriel Spahiu a castigat premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, pentru partitura din “Toata lumea din familia noastra”.

Totodata, Gabriel Spahiu este sigurul actor nominalizat la editia din acest an a premiilor Gopo la doua premii de interpretare. El este nominalizat si la categoria cel mai bun actor intr-un rol principal, pentru rolul Iulica Ploscaru din “Visul lui Adalbert”.

La categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar au mai fost nominalizati Tudor Smoleanu (“Si caii sunt verzi pe pereti”), Sorin Leoveanu (“Undeva la Palilula”), laureat a doua premii UNITER pentru interpretare, si Doru Ana (“Visul lui Adalbert”).

Comentarii

comentariu

About the Author

-