Published On: mie, Mar 13th, 2013

FOTO: Cum aratau campioanele Brailei la inot in urma cu peste 10 ani

Share This
Tags

* Municipiul Braila se poate mandri cu medalii aduse de cele trei inotatoare: Beatrice Caslaru, Cameia Potec si Diana Mocanu *

Inotul brailean a gustat succesul medaliilor de aur, bronz si argint datorita catorva sportivi. Printre acestia se numara Beatrice Caslaru de 38 ani, Camelia Potec 31 ani, Diana Mocanu de 29 ani. Cunoscute datorira rezultatelor obtinute la diverse concursuri nationale si internationale, fostele campioane inca arata bine.

Fotografiile postate pe o retea de socializare au fost facute in vara anului 1999, la Istanbul, in Turcia.

Diana Iuliana Mocanu s-a nascut pe 19 iulie 1984 intr-o familie de oameni modesti – tatal, muncitor la Combinat, mama, spalatoreasa la LPS. Ea s-a retras din activitatea competitionala din motive de sanatate. Are in palmares doua medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, in probele de 100 si 200 de metri spate. Diana Mocanu este legenda vie a sportului romanesc din toate timpurile. Daca inainte isi petrecea cel putin sase ore pe zi in bazin, la antrenamente, acum prefera sa antreneze copii, in cadrul CSM Braila si isi dedica parte din timp cockerului Spaniel, pe care l-a cumparat acum 7 ani, din piata.

Beatrice Nicoleta Coada-Caslaru s-a nascut pe 20 august 1975, este casatorita cu antrenorul Eduard Caslaru si au impreuna un baiat.  Beatrice Caslaru a castigat medalii de argint si bronz la Sydney in 2000, precum si medalii de argint la Campionatele Mondiale si Europene. Probele sale preferate fiind 200m mixt si 400m mixt. Profesoara de educatie fizica, absolventa a IEFS IASI,promotia 2007, Beatrice este maestra emerita a sportului la inot. A inceput sa practice inotul la CSS (devenit ulterior Liceul cu Program Sportiv), sub indrumarea antrenoarei Gabriela Stoicescu. Pentru performantele obtinute, in anul 2000, i s-a conferit Ordinul National Pentru Merit in grad de Ofiter.

Camelia Alina Potec s-a nascut pe 19 februarie 1982, a castigat medalia de aur la 200 m liber la Olimpiada de la Atena. In decursul celor  20 de ani de activitate sportiva a cucerit peste 200 titluri nationale si a realizat multiple recorduri. In prezent, fosta inotatoare braileanca s-a retras din competitiile internationale, locuieste in Bucuresti si ocupa functia de consiliera a presedintelui Federatiei Romane de Natatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-