Published On: mie, Mar 13th, 2013

FOTO: Braila a stat neclintita in “Pozitia Copilului”. La proiectia de gala, marii castigatori ai premiului “Ursul de Aur” au venit in fata publicului

Share This
Tags

Premiatul film “Pozitia copilului” al regizorului Calin Peter Netzer a rulat marti seara in proiectie de gala, in sala de la Cinemacity. Pelicula este cel mai recent succes romanesc, cucerind trofeul “Ursul de Aur” de la Festivalul de Film la Berlin, a 63-a editie.

Intreaga incarcatura a filmului este dusa de actrita Luminita Gheorghiu (Cornelia), care a jucat fara cusur. Florin Zamfirescu (Relu) este veridic in rolul sotului dominat, iar Bogdan Dumitrache (Barbu) aseaza o piatra fundamentala la temelia carierei lui. Ilinca Goia (Carmen) isi pastreaza frumusetea in ciuda rolului care o arata intr-o feminitate vulnerabila. Vlad Ivanov (Laurentiu, soferul depasit de Barbu, care l-a fortat pe acesta sa accelereze pierzandu-si vizibilitatea) continua seria personajelor cinice si corupte care l-au consacrat. Adrian Titieni (Traian) este dureros de real in postura tatalui al carui copil a fost omorat.

„Am turnat filmul in 30 zile, iar cea mai grea scena la care am lucrat a fost cea dintre Cornelia si Laurentiu. Filmul este inspirat din mai multe povesti reale, iar daca ma intrebati ce parere a avut mama mea despre acest film, ei bine, aflati ca i-a placut. Si este in continuare mandra de mine“, a declarat zambind regizorul Calin Peter Netzer parafrazand o replica din film. Regizorul este coautorul scenariului, impreuna cu Razvan Radulescu.

Filmul “Pozitia Copilului” ruleaza in cinematografele din Romania din 8 martie. Pelicula a depasit recordul din ultimii douazeci de ani in ceea ce priveste spectatorii si incasarile, care au fost de 259.217 lei, pana acum, surclasand productii ca “Minte-ma frumos” si “Despre oameni si melci”.

Calin Peter Netzer a fost intrebat de reporterii Infobraila daca tinde la Oscarul din Statele Unite ale Americii: “Distribuitorul american va merge la Cannes pentru a vedea ce filme vor intra in cursa pentru Oscar, daca avem noroc vom ajunge si acolo, anul urmator. Dupa cele trei lung-metraje pe care le-am realizat, cu siguranta va veni si al patrulea, insa nu stiu cand. Speram sa depasim recordul incasarilor si al spectatorilor , normal ca ma bucura asta”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-