Published On: lun, Mar 25th, 2013

Fostul hipermarket PIC, scos la vanzare pentru 3,9 milioane de euro

Share This
Tags

* Dupa ce intelegerea cu proprietarul firmei Succes Nic a picat, lichidatorul PwC a scos la vanzare fostele hypermarket-uri Pic *

Reteaua PIC, controlata de fratii Ilie si Cornel Penescu, a intrat in insolventa la finalul anului 2009 si se afla sub administrarea judiciara a PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services (PwC).

Pe langa hipermarketul din Braila, care are o suprafata totala de 17.100 mp, PIC a mai fost construit si in Pitesti (15.000 mp), Craiova (21.200 mp), Oradea (16.850 mp) si Calarasi (24.500 mp).

Omul de afaceri Nicolae Sarcina, proprietarul firmei Succes Nic Com, a renuntat sa cumpere cele patru hipermarketuri PIC, retea apartinand fratilor Penescu si aflata in faliment, astfel ca lichidatorul judiciar (PwC) le-a scos la vanzare.

Potrivit planului de reorganizare aprobat, omul de afaceri voia sa cumpere cladirile in care se afla magazinele din Pitesti si Craiova, dar si pe cele din Oradea si Calarasi, care ar fi urmat sa fie redeschise sub marca Succes. Intelegerea nu a mai fost insa parafata, potrivit reprezentantilor lichidatorului judiciar.

“Tranzactia nu s-a mai putut realiza. Spatiile sunt inchiriate in continuare de compania Succes si pot fi vandute cu chiriasi sau fara chiriasi”, au declarat reprezentantii PwC.

Potrivit planului de reorganizare, magazinul din Pitesti era evaluat la 5 milioane de euro, cel din Oradea la 4,56 milioane de euro, cel din Calarasi la 4 milioane de euro, in timp ce valoarea hipermarketului din Braila a fost stabilita la 3,9 milioane de euro, iar a celei din Craiova la 3,1 milioane de euro. Terenul din Blejoi era evaluat la 1,9 milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-