Published On: lun, Mar 25th, 2013

Festivitate de Ziua Politiei Romane

Share This
Tags

Anul acesta se implinesc 191 de ani de cand domnitorul pamantean Grigore Dimitrie Ghica, cunoscut de istorici si cu numele Grigore al IV-lea Ghica, domnitor al |arii Romanesti intre anii 1822 si 1828, al carui fiu, Dimitrie, a fost prefect al Politiei Capitalei, a inmanat agai Mihaita Filipescu, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Bucuresti, primul drapel al Agiei.

Prin importanta si semnificatiile sale, evenimentul consemnat in anul 1822 constituie un moment de referinta in istoria Politiei Romane. Inmanarea acestui steag al Agiei a legalizat functionarea institutiei Politiei Romane.

Astazi, la orele 10.00, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, in cadrul unei sedinte festive, prilejuita de sarbatorirea Zilei Politiei Romane, au fost avansati in gradul profesional urmator, la termen, 29 de ofiteri si 78 de agenti de politie si, inaintea indeplinirii stagiului minim, doi ofiteri si un agent de politie.

Dupa intonarea Imnului National al Romaniei, in cadrul acestei festivitati, au fost transmise mesajele de felicitare ale domnului Ministru al Afacerilor Interne, Radu Stroe, si domnului Inspector General al Inspectoratului General al Politiei Romane, chestor sef de politie Petre Toba. Au fost invitati la aceasta festivitate si fosti comandanti ai Inspectoratului de Politie Judetean si Politia Municipiului Braila.

La final, au fost inmanate medalii si diplome sportivilor care au participat si castigat locuri pe podium la concursurile de sah, tenis de masa si de camp si fotbal-tenis, sustinute anterior acestei zile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-