Published On: mie, Mar 13th, 2013

Falimentul Mic.ro a ajuns pe masa instantelor din Germania

Share This
Tags
* Controversatul faliment al lantului de magazine Mic.ro, detinut de Dinu Patriciu este in continuare pe rol * Firmele lui Patriciu au luat credite de la banci pina in ultima clipa *
Toti stim ca peste noapte pe bulavardele Brailei au aparut zeci de magazine alimentare Mic.ro. Magazinele controversatului om de afaceri nu au rezistat mai mult de un an, ca sa mai recupereze macar praful de pe toba, lichidatorii au ajuns sa se judece in Germania pentru circa 60 de magazine mobile aflate in proprietatea fostei retele de magazine. Dupa ce s-a chinuit sa vinda stocul de marfa, ceva instalatii frigorifice si ceva magazine mobile (peste 200 de bucati erau in proprietate si nu in leasing), RVA Insolvency, lichidatorul lantului mic.ro, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, a ajuns sa se judece in Germania pentru a recupera 60 de masini poprite pentru o firma de reclame luminoase intrata la rindul sau in insolventa. Dupa cum ne-a declarat Arin Stanescu, presedinte RVA, firma care a realizat firmele luminoase pentru parte din magazinele mobile ale lui Dinu Patriciu a intrat in insolventa si creditorii acesteia au pus poprire pe circa 60 de masini ale omului de afaceri romin pe care fusesera instalate reclame luminoase pentru a-si recupera prejudiciul. Acum RVA se judeca in Germania pentru ridicarea acestor popriri si revalorificarea acestora. Pina acum, RVA a recuperat doar ceva bani de pe stocul de marfa al lantului mic.ro si incearca sa vinda masinile, instalatiile frigorifice, etc.
Stocurile de marfa fusesera evaluate la 149.000 de euro pretul de achizitie. Retelele Minimax si Mic.ro, detinute de Dinu Patriciu, au datorii cumulate de 265 de milioane de euro catre peste 1.000 de firme, iar citeva mii de angajati nu si-au primit inca salariile restante. Potrivit aceleiasi surse, in octombrie 2011, Dinu Patriciu se afla deja in situatia ca isi gaja, catre propriile firme sau catre persoane fizice, colectia de tablouri a carei valoare este estimata la aproximativ doua milioane de euro.
Cu doar doua luni inainte, in august 2011, doua dintre firmele aflate acum in faliment, adica Mic.ro Retail si Minimax Discount, garantau doua credite luate de la Raiffeisen. in total 10 milioane de euro. Firmele au adus drept garantie stocurile de produse din aproape toate locatiile. Mic.ro era inca solvabila, la finele lui septembrie 2011, si pentru Raiffeisen Leasing, care i-a acordat finantari de aproape 1,2 milioane de euro pentru a achizitiona 25 de automobile Mercedes Sprinter. Interesant este ca  inregistrarea acestei finantari in Arhiva Garantiilor Mobiliare a survenit abia pe data de 7 februarie 2012, adica la cinci zile dupa ce firma isi ceruse insolventa. Atit Raiffeisen, cit si Raiffeisen Leasing au cerut si au obtinut recent incuvintari pentru executarea silita a  lui Dinu Patriciu.

Falimentul Mic.ro a ajuns pe rolul instantelor din Germania*Controversatul faliment al lantului de magazine Mic.ro, detinut de Dinu Patriciu este in continuare pe rol * Firmele lui Patriciu au luat credite de la banci pina in ultima clipa*Toti stim ca peste noapte pe bulavardele Brailei au aparut zeci de magazine alimentare Mic.ro. Magazinele controversatului om de afaceri nu au rezistat mai mult de un an, ca sa mai recupereze macar praful de pe toba, lichidatorii au ajuns sa se judece in Germania pentru circa 60 de magazine mobile aflate in proprietatea fostei retele de magazine. Dupa ce s-a chinuit sa vinda stocul de marfa, ceva instalatii frigorifice si ceva magazine mobile (peste 200 de bucati erau in proprietate si nu in leasing), RVA Insolvency, lichidatorul lantului mic.ro, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, a ajuns sa se judece in Germania pentru a recupera 60 de masini poprite pentru o firma de reclame luminoase intrata la rindul sau in insolventa. Dupa cum ne-a declarat Arin Stanescu, presedinte RVA, firma care a realizat firmele luminoase pentru parte din magazinele mobile ale lui Dinu Patriciu a intrat in insolventa si creditorii acesteia au pus poprire pe circa 60 de masini ale omului de afaceri romin pe care fusesera instalate reclame luminoase pentru a-si recupera prejudiciul. Acum RVA se judeca in Germania pentru ridicarea acestor popriri si revalorificarea acestora. Pina acum, RVA a recuperat doar ceva bani de pe stocul de marfa al lantului mic.ro si incearca sa vinda masinile, instalatiile frigorifice, etc. Stocurile de marfa fusesera evaluate la 149.000 de euro pretul de achizitie. Retelele Minimax si Mic.ro, detinute de Dinu Patriciu, au datorii cumulate de 265 de milioane de euro catre peste 1.000 de firme, iar citeva mii de angajati nu si-au primit inca salariile restante. Potrivit aceleiasi surse, in octombrie 2011, Dinu Patriciu se afla deja in situatia ca isi gaja, catre propriile firme sau catre persoane fizice, colectia de tablouri a carei valoare este estimata la aproximativ doua milioane de euro. Cu doar doua luni inainte, in august 2011, doua dintre firmele aflate acum in faliment, adica Mic.ro Retail si Minimax Discount, garantau doua credite luate de la Raiffeisen. in total 10 milioane de euro. Firmele au adus drept garantie stocurile de produse din aproape toate locatiile. Mic.ro era inca solvabila, la finele lui septembrie 2011, si pentru Raiffeisen Leasing, care i-a acordat finantari de aproape 1,2 milioane de euro pentru a achizitiona 25 de automobile Mercedes Sprinter. Interesant este ca  inregistrarea acestei finantari in Arhiva Garantiilor Mobiliare a survenit abia pe data de 7 februarie 2012, adica la cinci zile dupa ce firma isi ceruse insolventa. Atit Raiffeisen, cit si Raiffeisen Leasing au cerut si au obtinut recent incuvintari pentru executarea silita a  lui Dinu Patriciu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-