Published On: joi, Mar 7th, 2013

VIDEO EXCLUSIV: Oase de cal in Parcul Monument. DSV: “Specialistii vor stabili specia de la care provin scheletele”

Share This
Tags

In incinta Parcului Monument, in apropierea Spitalului Judetean, printre numeroase mormane de deseuri, redactorii Infobraila au descoperit mai multe oase de cal.

Resturile de schelete sunt aruncate in apropierea gardului ce desparte parcul de Soseaua Nationala Veche.

Sesizata de Infobraila, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila a trimis la fata locului o echipa, ce avea in componenta si un medic veterinar. Acestia au incarcat oasele in saci si le-au trimis la incineratorul institutiei, precizand ca nu pot face mai mult decat atat.

“In urma unei sesizari ne-am deplasat, am observat niste oase. Se presupune ca e vorba de un ecvideu. Cutia craniana si osul pelvian presupunem ca apartin unui cadavru depus in toamna anului trecut. Avand in vedere scandalul carnii de cal, nu se pune problema transarii in acest caz sau substituirii carnii de vita cu cea de cal. Se strang resturile de fragmente osoase si le ducem la incineratorul DSV-ului, dar inainte specialistii laboratorului vor stabili specia. Daca cal, magar, asin”, a declarat Caragata Nita, director executiv adjunct DSVA Braila, prezent in Parcul Monument.

Comentarii

comentariu

About the Author

-