Published On: joi, Mar 28th, 2013

EXCLUSIV: Familia Irinei Ciuraru acuza autoritatile ca musamalizeaza dosarul penal al doctorului Dobos. Parchetul Galati inca asteapta raportul necropsiei

Share This
Tags

Desi au trecut mai bine de 45 de zile de la moartea Irinei Ciuraru, tanara operata de medicul Calin Dobos, demersurile anchetatorilor de a rezolva cazul sunt departe de a se sfarsi. Rudele Irinei acuza autoritatile ca doresc sa musamalizeze totul, motivul fiind influenta doctorului din Galati.

Daniel Ciuraru, fratele brailencei, insotit de fiica cu handicap a femeii, au batut la usile institutiilor galatene, incercand sa afle raspunsuri la intrebarile care ii macina de aproximativ doua luni.

La Directia de Sanatate Publica Galati, rudele au aflat de la managerul Valentin Boldea ca recent a fost stabilit expertul care se va ocupa de acest caz, un medic din Hunedoara, care pana acum a fost in concediu. Si de parca nu ar fi fost de ajuns, Boldea l-a instiintat pe Daniel ca expertul le va face o reducere de 50% la tariful expertizei, rudele ramanand sa achite o suma de 1.500 RON, in loc de 3.000 RON.

Nici la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, fratele brailencei nu a avut noroc, el fiind rechemat marti, dupa ce se inscrie in audienta.

Procurorul galatean Violeta Paun a precizat ca nici pana acum raportul necropsiei nu a ajuns la Parchet.

”La acest moment se asteapta raportul de necropsie. El a fost incheiat, dar trebuie inaintat organelor de ancheta. Abia a fost incheiat. E un raport de necropsie, va dati seama ca nu-l face Parchetul, ci organele abilitate”, a mentionat Violeta Paun.

Raportul de necropsie al tinerei ce a murit dupa o operatie de liposuctie este invaluit de mister. Desi reprezentantii Parchetului au spus ca intarzierea acestui act nu a fost cauzata de neplata, IML Galati a precizat initial ca plata raportului nu a fost facuta, iar IPJ Galati a sustinut ca nu a primit factura. Insa, pana la urma, autoritatile s-au lamurit raportul necropsiei ajungand la politie, cu tot cu factura, in data de 22 martie.

“Serviciul de Medicina Legala Galati a inaintat catre Sectia 3 de Politie raportul de necropsie si factura, intre timp desfasurandu-se alte activitati de cercetare penala, sub coordonarea unui procuror din cadrul Judecatoriei Galati”, a declarat Bogdan Cojocaru, purtator de cuvant IPJ Galati.

Un apropiat al familiei Ciuraru, ne-a spus, in exclusivitate, ca rudele femeii se tem de musamalizarea cazului, ancheta avand numeroase nereguli.

“Medicul e plin de bani, pe noi credeti ca o sa ne bage cineva in seama? Va spun eu ca nu. A macelarit-o, nu a operat-o, si totusi e liber. Familia e disperata si el probabil petrece prin cluburi. E corect? Asta e dreptate?”, ne-a declarat un apropiat al familiei brailencei decedate.

Parchetul de pe langa Judecatoria Galati a prelungit interdictia doctorului Calin Dobos de a parasi Galatiul cu inca 30 de zile, astfel Dobos nu poate pleca din localitate pana la data de 16 aprilie 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-