Published On: joi, Mar 21st, 2013

EXCLUSIV: Braileanca de 17 ani a incercat sa treaca ilegal frontiera. Insotita de iubit, dorea sa ajunga in Spania

Share This
Tags

Minora G.P din judetul Braila, insotita de iubitul ei, Danut P. ,de 22 ani, au incercat ieri seara, in jurul orei 20.00, sa treaca fraudulos granita de vest a tarii, prin punctul Turnu.

Aflati intr-un autocar, cu destinatia Spania, cei doi au fost legitimati de catre politistii de frontiera, constatandu-se faptul ca fata detinea un act de identitate fals, procurat contra sumei de 300 euro.

Fugita de acasa, braileanca intentiona sa paraseasca Romania, fara acordul parintilor, dorind sa inceapa o viata noua alaturi de persoana iubita.

G.P a declarat organelor de control ca intentiona sa o viziteze pe sora prietenului ei, insa de frica faptului ca parintii nu erau de accord, a recurs la acest gest.

Fetei i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, fals privind identitate si uz de fals, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale. Nici iubitul minorei nu a scapat de rigoarea legii, acestuia intocmindu-i-se aceleasi proceduri, insa doar pentru complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

„Cu ocazia controlului, politistii au constatat ca documentul prezentat de femeie este fals total, acesta neindeplinind conditiile de forma si fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana a fost condusa la sediul sectorului pentru cercetari”, ne-a declarat Adelina Limban, purtator de cuvant Politia de Frontiera Arad.
Momentan, cei doi braileni sunt retinuti si se afla sub cercetare la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-