Published On: lun, Mar 25th, 2013

Euro 1 si Euro 2, taxa 1000 de euro. Renunta brailenii la numerele bulgaresti?

Share This
Tags

*Brailenii incep sa faca rand in fata ghiseelor Serviciului de Permise si Inmatriculari Auto si anunta ca vor sa inmatriculeze in tara noastra masinile aduse din Bulgaria*

“Zilnic cativa braileni se prezinta la noi”, spun reprezentantii institutiei, ca cel putin in cazul masinilor Euro 1 si Euro 2, brailenii au inceput sa renunte la numerele „texane”.

Noua formula de calcul a taxei auto (sau, cum este cunoscuta acum, a timbrului de mediu) incepe sa dea roade. Se observa in statisticile Serviciului de Permise si Inmatriculari Auto Braila. Numarul brailenilor care renunta la numerele bulgaresti pentru a intra in legalitate, pentru a-si inmatricula autoturismul in România, este in crestere. Principalul motiv este, bineinteles, cel financiar. Astfel, pentru a inscrie o masina in Bulgaria, costurile se ridica la aproximativ 500 de euro (cu taxele platite pe un an, respectiv impozitul, asigurarea, ITP-ul), dar trebuie pus la socoteala si drumul, combustibilul, plus taxele pentru urmatorii ani, ceea ce inseamna alte câteva sute de euro. Acum, pentru Euro 1 si Euro 2, timbrul de mediu in tara noastra este in jur de 1.000 de euro, arata “Timbrul de mediu”

Pentru a inmatricula pentru prima data o masina in tara noastra, pe lânga plata taxelor (cea de inmatriculare auto, care nu trebuie confundata cu „taxa auto” sau timbrul de mediu, asigurarea obligatorie de raspundere civila), posesorii de masini trebuie sa acorde o atentie deosebita actelor. Astfel, trebuie sa fie siguri ca au cartea de identitate autentica a masinii, cât si certificatul de inmatriculare real. Acte necesare pentru prima inmatriculare:

Cererea tip; Cartea de identitate a vehiculului; Fisa de inmatriculare, cu viza agentiei fiscale; Actul de proprietate; Documentele de inmatriculare straine si traduceri legalizate ale acestora; Placile cu numerele de inmatriculare straine; Certificatul de autenticitate R.A.R (cu exceptia vehiculelor noi); Inspectia tehnica periodica; Polita de asigurare obligatorie; Taxa de timbru de mediu achitata la Administratia Finantelor Publice; Taxa de inmatriculare auto, la SPIT Braila; Contravaloare certificat de inmatriculare – CEC; Actul de identitate al proprietarului sau certificatul de inregistrare al firmei, dupa caz;

Marcile preferate de braileni sunt BMW-ul, Volkswagenul si Opelul. La coada listei sunt marcile Citroen si Renault.

Comentarii

comentariu

About the Author

-