Published On: mie, Mar 20th, 2013

Eleva amenintata cu moartea pentru ca a purtat la scoala o bentita tricolora. “Moarte! Ardealul nu-i Romania”. Vezi aici cine e cel care a amenintat-o!

Share This
Tags

UPDATE: IPJ Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut in cazul elevei care a fost amenintata, dupa ce a purtat o bentita tricolora la scoala. Consiliul National al Elevilor condamna actiunile de discriminare desfasurate de elevii si de cadrele didactice apartinand minoritatilor nationale fata de eleva Sabina Elena, actiuni care contravin Constitutiei Romaniei si drepturilor fundamentale ale omului.

Sabina Elena, eleva in clasa a IX-a la Liceul “Korosi Csoma Sandor” din judetul Covasna, a fost amenintata de colegi si mustrata de catre conducerea unitatii de invatamant pentru ca a purtat la scoala o bentinta tricolora.

„Ne-am dus trei colegi cu o cocarda , cu o bentita si cu un stegulet, toate tricolore. Vineri am inceput si am continuat luni si marti. Colegii de la sectia maghiara m-au huiduit si mi-au adresat fel si fel de cuvinte jignitoare”, a marturisit eleva.

Directorul scolii a intrebat-o pe Sabina care au fost motivele pentru care a recurs la acest gest, acuzand-o ca a stricat imaginea liceului.

Mai mult decat atat, pe pagina sa de Facebook, tanara a fost amenintata de un anume Zsolt Lendvay Simon, care i s-a adresat, folosind cuvinte injurioase.

„Moarte Sabina Elena !!!  Traiasca Ungaria Mare … Tinutul Secuiesc in libertate, Ardealul nu-i Romania, Romania-Tigania, p…a ma-tii tigan”, acesta a fost mesajul postat pe Facebook de Zsolt Lendvay.

Diriginta, Baykoy Mihaela, si-a justificat gestul de a ii retine bentita Sabinei prin faptul ca „avea nevoie sa isi stranga parul”. Mai mult decat atat, dupa ce i-a luat fetei accesoriul pentru par, profesoara a trimis-o acasa pe Sabina si pe o colega de a acesteia, chiar daca cele doua aveau repetitii pentru o piesa de teatru.

Tanara a mai mentionat ca in data de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, mai multi colegi de etnie maghiara au venit la scoala cu harta Ungariei Mari si cu steagul Ungariei. Cand elevii au inceput sa intoneze Imnul National, maghiarii au huiduit si au folosit un limbaj obscen.

Directorul liceului este membru UDMR.

Comentarii

comentariu

About the Author

-