Published On: lun, Mar 25th, 2013

E lege in Romania. Trebuie sa fi major ca sa iesi la plimbare cu cainii considerati periculosi

Share This
Tags

* Pe site-ul Poliției Romane exista o lista cu caini agresivi, periculosi si una cu regulile care trebuie respectate de detinatori sau de proprietari. Una dintre acestea este ca trebuie sa fii major! *

Politia Romana a postat pe site-ul institutiei o lista cu caini agresivi sI periculosi si una cu reguli care trebuie respectate de detinatori sau proprietari. Cainii cu potential de agresivitate foarte mare fac parte din rasa Pitbull, Bandog, Boerbull, Tosa, Rottweiller, Ciobanesc Caucazian.

Legea spune ca detinatorilor sau proprietarilor de caini periculosi sau agresivi trebuie sa isi inregistreze animalele la Asociatia Chinologica zonala, sa ii sterilizeze si sa depuna la sediul Politiei in a carei raza se afla imobilul unde este tinut cainele documentatia mentionata in OUG 55/2002.

Proprietarii sau detinatorii temporari ai cainilor periculosi sau agresivi au obligatia sa inregistreze cainii la Asociatia Chinologica zonala si sa inscriptioneze in mod vizibil, la intrarea in apartament ori pe imprejmuirea aferenta imobilului respectiv, avertismentul „CAINE PERICULOS” pe o placuta avand dimensiunile de 15-25 cm.

Plimbarea cainilor periculosi sau agresivi este permisa numai daca acestia poarta botnita, sunt tinuti in lesa sau ham, si se poate realiza numai in locuri special amenajate. Cei care scot aceste animale la plimbare trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani, sa aiba capacitate deplina de exercitiu si sa nu fi fost condamnati pentru savarsirea unei infractiuni contra persoanei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-