Published On: lun, Mar 4th, 2013

Dupa ce berea s-a scumpit in februarie cu pana la 5%, ar putea urma noi majorari de pret

Share This
Tags

* Pretul berii a crescut in ultima luna cu pana la 5% in medie, ca urmare a majorarii accizei incepand cu 1 februarie, iar in perioada urmatoare ar putea avea loc noi scumpiri, potrivit reprezentantilor producatorilor de bere din Romania *

Scumpirile generate de cresterea accizei difera foarte mult in functie de tipul de bere si de ambalaj.

“Nu stim care va fi influenta cresterii de acciza, care a fost facuta peste noapte. Evident ca este o taxa care se va reflecta cumva in costul berii si este de vazut cum va reactiona consumatorul”, a declarat Andrew Highcock, presedintele Ursus Breweries.  Astfel, Ursus a majorat in februarie pretul berii cu 5% in medie. Pretul berii a a crescut cu 2% pe parcursul anului trecut.

Nici reprezentantii Heineken nu se declara fericiti cu cresterea accizei si se simt discriminati fata de producatorii altor tipuri de bauturi.

“Aceasta taxa are impact doar asupra berii, nu se aplica si la alte bauturi. Nu suntem tratati echitabil fata de celelalte categorii de bauturi. Aceasta majorare a accizei a venit peste noapte”, a declarat luni intr-o conferinta Onno Rombouts, managing director Heineken Romania.

Acesta spune ca in prezent 45% din pretul berii este reprezentat de accize si alte taxe.

“Din cauza cresterii accizei berea devine mai putin accesibila pentru consumatorul mediu”, a afirmat seful Heineken. Compania a scumpit berea cu pana la 2% in ultima luna, dar Rombouts spune ca ar putea avea loc si alte majorari de preturi in lunile urmatoare.

Ultima crestere de acciza la bere a intrat in vigoare la data de 1 februarie, cand taxa a urcat cu aproape 10% in euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-