Published On: lun, Mar 18th, 2013

DSP si SAJ vor fi reorganizate

Share This
Tags

Directia de Sanatate Publica si Serviciul de Ambulanta Judetean vor fi reorganizate. Potrivit unui proiect postat pe site-ul Ministerului Sanatatii, “directiile de sanatate publica judetene se reorganizeaza în opt autoritati regionale de sanatate publica, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridica si în subordinea carora functioneaza 34 de oficii judetene de sanatate publica si alte unitati cu personalitate juridica, conform prevederilor legale”. Proiectul este în dezbatere publica pâna la 15 aprilie. Cele 34 de oficii judetene de sanatate publica nu vor avea personalitate juridica si nu vor fi ordonatoare de credite. În cadrul acestora va fi un departament de supraveghere in sanatate publica.

Directorul DSP Braila, medicul Gabriel Ciochina, spune ca activitatea pe care o deruleaza institutia pe care o conduce este indispensabila brailenilor, motiv pentru care spera ca structura compartimentelor sa ramâna aceeasi si dupa reorganizare.

‘Asteptam cu interes noul mod de organizare”

Potrivit proiectului postat pe site-ul MS, si serviciile de ambulanta vor fi reorganizate. În cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Braila lucreaza aproximativ 300 de persoane, dintre care  213 personal medical, format din medici, asistenti si ambulantieri. Unitatea are în structura o statie centrala la Braila si 7 substatii în Faurei, Dudesti, Viziru, Insuratei, Marasu, Gradistea si Ciocile. Dispune de 47 de autosanitare functionale.

Radu silviu, managerul SAJ Braila, ne-a declarat ca: “ Asteptam cu interes noul mod de organizare care sper ca va fi benefic pentru toti angajatii”.

Nici Casa de Asigurari de Sanatate nu scapa de reorganizare, urmând ca în cursul acestei saptamâni sa fie pus în dezbatere publica proiectul de act normativ care vizeaza aceasta institutie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-