Published On: Soare, Mar 31st, 2013

Dragnea: Vrem ca regiunile sa aiba în denumire nume proprii. Ce-i aia regiunea 3 Sud Muntenia?

Share This
Tags

* Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sambata, ca va propune ca regiunile “sa aiba in denumire nume proprii”, respectiv regiunea Moldova, sustinand ca o denumire precum regiunea 3 Sud Muntenia nu i se pare oportuna, intrucat locuitorii din zona respectiva sunt munteni, nu “trei sud munteni” *

Liviu Dragnea a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca va propune ca regiunile sa nu aiba “denumiri numerotate”, ci sa contina nume proprii: “Vom veni cu propuneri concrete perioada urmatoare. Regiunea din nord-estul tarii se va numi regiunea Moldova. Vrem ca regiunile sa aiba in denumire nume proprii. Ce-i aia regiunea 3 Sud Muntenia? Cum se numesc locuitorii de acolo, «trei sud munteni»?”, a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta a precizat ca daca regiunile vor contine in denumire nume proprii, “se intareste foarte mult sentimentul de apartenenta la comunitate”.

“O sa vedem la final si procedura prin care vor fi desemnati cei care conduc regiunea, daca vor fi numiti presedinti regionali sau guvernatori. Vom stabili si daca vor fi alesi in mod indirect eventual de catre consilierii locali sau daca se va face o conducere prin rotatie in cei doi-trei ani de tranzitie, pana la alegerile din 2016”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a mai spus ca este important ca in acest an sa fie infiintate regiunile, adaugand insa ca intregul proces al regionalizarii va dura cativa ani.

“Termenul pentru infiintarea regiunilor inca din acest an nu este unul scurt. Tot timpul se va spune ca este prea scurt, pentru ca nu este usor sa treci la un nou sistem administrativ”, a mai spus vicepremierul Liviu Dragnea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-