Published On: vin, Mar 29th, 2013

Divergente la aprobarea bugetului local

Share This
Tags

Consilierii municipali au aprobat astazi, in cadrul sedintei CLM, bugetul de venituri si cheltuieli. Desi a fost aprobat, consilierii Simona Draghincescu si Adrian Traian nu s-au putut abtine de la a face comentarii pe marginea acestui subiect.

“Este binevenita introducerea prevederii alocarii de fonduri pentru autobuzele Braicar. Ma intristeaza faptul ca s-au dat foarte multi bani la scoli si gradinite ca sa-si monteze centrale, asta insemnand prabusirea totala a societatii de termoficare CET”, a zis Adrian Traian.

Simona Draghincescu a solicitat o informare in ceea ce priveste acordarea de sume de bani pentru finalizarea lucrarilor de pe B-dul Dorobantilor si daca s-a tinut cont, in momentul in care s-a facut bugetul, de sumele referitoare la redeventele ce trebuie platite de catre societatile comerciale care apartin municipiului Braila.

“Este vorba de o discutie pe care am avut-o la inceputul anului, cand s-a aprobat o redeventa vizavi de Administratia Pietelor si Targurilor. Atunci s-a spus ca la finele lunii martie se vor prezenta rezultatele APT. {n felul acesta, vom stabili daca marim sau nu redeventa”, a zis consilierul Draghincescu.

“Alocarile pentru centralele de incalzire de la scoli si gradinite vor fi pe semestrul al treilea. Daca se continua pe partea de incalzire centralizata, toate unitatile primesc aceste alocari. Referitor la problema banilor pentru B-dul Dorobantilor, anul acesta s-a achitat suma de 120 mild. lei vechi si inca nu am primit o parte din ei. Noi trebuie sa facem toata plata lucrarilor, adica aproximativ 120 mild. lei vechi, iar pana acum am achitat 74 mild. lei vechi. Urmeaza ca in termen de 45 zile, dupa ce am trimis la Bucuresti actele cu aceste plati, sa primim restul de 7 mild. lei vechi”, a declarat edilul Aurel Simionescu.

La finalul sedintei, consilierul Simona Draghincescu a oferit, in spirit de gluma, un cadou special Primariei – un stingator: “Eu va ofer cadou un stingator, sa-l aveti in birou, asfel incat sa-l folositi in caz de incendiu”, aceasta facand referire la incidentul produs vara trecuta, cand o serie de acte cu lucrarile de pe Dorobantilor au fost distruse.

Precizam ca Simona Draghincescu a fost desemnata, in unanimitate de voturi, pentru a face parte din comisia de concurs pentru ocuparea functiei de director al Teatrului “Maria Filotti”, totodata fiind aprobat si regulamentul si caietul de obiective pentru organizarea acestui concurs.

Comentarii

comentariu

About the Author

-